ukrainska-premier-liha-anons-tretoho-turu-de-dyvytysia-matchi-ta-khto-favoryty-bukmekeriv

Українська прем’єр-ліга: анонс третього туру, де дивитися матчі та хто фаворити букмекерів

 • 100647 переглядiв

Анонс матчів третього туру Української прем'єр-ліги. Аналіз шансів команд, статистика очних зустрічей, коефіцієнти букмекерів та час трансляцій на УПЛ ТБ.

Вже сьогодні і до неділі українських вболівальників порадує третій тур Української прем’єр-ліги. Чи зможуть "Чорноморець" та "Лівий берег" вийти з кризи, чи продовжать падіння на дно турнірної таблиці, чи зможе луганська "Зоря" утримати першу сходинку в чемпіонаті, чи зможе київське "Динамо" продовжити переможну ходу, чи спіткнеться об новачка - "Карпати", дізнаємося вже цього футбольного вікенду. УНН вирішив розповісти, з яким настроєм підходять команди до поєдинків, хто фаворит букмекерів та де дивитися матчі УПЛ.  

"Чорноморець" - "Колос" 

Відкривати третій тур УПЛ на стадіоні "Чорноморець" будуть команди, які ще не перемагали в цьому сезоні - "Чорноморець" та "Колос". 

Одесити в перших двох турах ще не набирали очок - 2 поразки проти "Зорі" та "Кривбасу" - двічі по 1:0. Ковалівці хоч і не перемагали, але і не програвали - дві нічиї проти "Оболоні" (2:2) та "Інгульця". 

Статистика очних зустрічей в УПЛ майже однакова - 3 перемоги "Колоса", 2 перемоги "Чорноморця" та дві нічиї. 

У минулому сезоні команди обмінялися перемогами одна над одною. У першому матчі "Колос" на власному стадіоні переграв "Чорноморець" - 2:0, а вже у другому колі УПЛ, "Чорноморець" вже на своїй домашній арені переміг ковалівців - 1:0. 

Чи вдасться одеситам перевати програшну серію, яка триває в чемпіонатах 4 гри, та нанести "Оболоні" 60-ї поразки в чемпіонатах, чи зазнають 41-ї поразки при Олександру Бабичу, можна буде побачити вже о 15:30. Матч, як і всі інші поєдинки третього туру, можна подивитися по УПЛ ТБ. 

Букмекери віддають перемогу "Колосу" - 2.07, на перемогу "Чорноморця" - 3.95, а на нічию - 3.4. 

"Ворскла" - "Оболонь"

Ще один поєдинок п’ятниці проведуть полтавська "Ворскла" та столична "Оболонь".У минулому турі "Ворскла" реабілітувалася за поразку проти "Шахтаря", обігравши "Лівий берег" - 3:0, перервавши безвиграшну серію на полях суперників в УПЛ, яка тривала 5 ігор: нічия та 4 поразки. Також цікавим досягненням відзначився півзахисник полтавчан Артем Челядін, якому у свої 24 роки вже підкорилася позначка у 100 матчів в рамках УПЛ. Окрім того, в минулому турі молодий виконавець відзначився 5-тим голом в УПЛ. 

Артем Челядін 

Водночас "Оболонь" програла "Руху" - 4:0, зазнавши найбільшої в чемпіонатах України поразки після відновлення клубу. Причому голкіпер "пивоварів" Олександр Рибка пропустив 10-й з 13-й гол з пенальті в рамках УПЛ. 

Всього за новітню історію "Оболоні", команди пересікалися три рази: двічі в УПЛ минулого сезону та в кубку України. В усіх трьох матчах сильнішим був полтавський колектив - 3:0; 1:0 та 3:1. 

Чи зможе "Ворскла" здобути 280 перемогу в УПЛ, а, можливо, "Оболоні" вдасться перервати безвиграшу серію на полі суперників, яка триває вже 9 ігор, дізнаємося вже о 18:00.

Букмекери віддають перевагу "Ворсклі", хоч і не значну - 2,1. На нічию - 3,2, а на перемогу "Оболоні" - 3,8.  

"Зоря" - "Олександрія" 

Ігровий день суботи відкриють луганська "Зоря" та "Олександрія" із однойменного міста на Кіровоградщині. "Зоря" поки йде без втрат, здобувши максимум очок, обігравши на останніх секундах "Інгулець" в першому турі - 2:1 та вищезгаданий "Чорноморець", в якому нападник луганців Едуардо Герреро забив свій ювілейний 15-й гол в УПЛ. Хтозна, може Герреро зможе продовжити лік своїм голам і в матчі з "Олександрією". 

Едуардо Герреро 

"Олександрія" також виграла свій матч в минулому турі про "ЛНЗ" - 2:0, почавши п’ятий поспіль сезон УПЛ з перемоги, однак команда провела на одну гру менше, адже головний коуч "олександрійців" Руслан Ротань був відсутній через участь Олімпійської збірної України з футболу у Парижі, через що команда пропускала перший тур проти "Динамо". 

Команди всього провели 44 очні зустрічі, з яких 26 в рамках Прем’єр ліги. Лише на дві перемоги більше має "Зоря" - 10 проти 8 в "Олександрії". Також в протистоянні між командами було зафіксовано 8 нічиїх. Минулого сезону в двоматчевому протистоянні "Зоря" перемогла одного разу - 2:0, а в іншому поєдинку була зафіксована нульова нічия. 

До слова, днями Ротань залишив пост молодіжної збірної України, який очолював з 2018 року, поєднуючи роботу у збірній та клубі з 2022 року. 

"Збірна не лише регулярно готувала кадри для національної команди, а й здобувала високі спортивні результати. Півфінал молодіжного Євро та історична перша участь у футбольному турнірі літньої Олімпіади назавжди будуть вписані в історію", - сказав президент УАФ та колишній партнер Ротаня по збірній Андрій Шевченко. 

Руслан Ротань та Андрій Шевченко

Руслан Ротань припинив співпрацю з УАФ13.08.24, 16:58

Можливо, зосередившись на роботі в клубі, Ротань зможе отримати другу поспіль перемогу в УПЛ, про що ми вже дізнаємося о 13:00.

Букмекери пропонують поставити на "Зорю" із коефіцієнтом - 2,3. На нічию в матчі - 3,4, а на перемогу "Олександрії" - 3,4. 

"Полісся" - "Інгулець"

Ще один поєдинок суботи проведуть житомирське "Полісся" та петровський "Інгулець" із Кіровоградщини. "Полісся" в цьому розіграші УПЛ йде без втрат, сенсаційно обігравши в другому турі донецький "Шахтар" - 1:0. 

Той матч, окрім голів, запам’ятався бійкою в кінці матчу, а також приємним сюрпризом гравцям від президента "Полісся" Геннадія Буткевича, виписавши гравцям преміальні в п’ятикратному розмірі. Своє рішення Буткевич повідомив відомим радянським анекдотом. 

"Голова колгоспу зібрав колгоспників і каже: "Треба обговорити питання. До колгоспу вступили дві "Волги" – біла та чорна. Білу ми, звичайно, віддамо головному бухгалтеру – не тому, що вона моя дружина, а тому що бухгалтер хороший. Ну, а чорну я візьму собі, звісно". Коваль тягне руку. Голова: "Тільки два слова" – "Ну, молодець, бл*ть". Два слова - п’ять преміальних", - сказав Буткевич. 

"Інгулець" після повернення в УПЛ провів дві зустрічі, в яких поступився "Зорі" - 1:2 та "скатав" у сухі нулі із "Колосом". 

Команди ще жодного разу не зустрічалися у своїй історії, тому матч стане історичним. 

Переглянути перший поєдинок між двома можна буде о 15:30.  

Букмекери віддають впевнену перевагу "Поліссю" - 1,7 коефіцієнт, на нічию - 3,7, а на перемогу "Інгульця" - 5,5. 

"Карпати" - "Динамо" 

Останній матч суботи у Львові між місцевими "Карпатами" та столичним "Динамо". "Динамо" цього сезону вже провело 5 офіційних ігор, включаючи кваліфікацію Ліги Чемпіонів. В рамках УПЛ кияни стартували минулого тижня, обігравши "Верес" - 2:1, яким забили 950 та 951-й гостьовий гол в УПЛ. 

Також відзначився Микола Шапаренко, забивши 20-й гол в УПЛ. 

Микола Шапаренко (ліворуч)

Натомість "Карпати" встигли "скатати" в нудні нулі із тим же "Вересом" та обіграти минулорічного бронзового призера "Кривбас" - 3:0, отримавши першу розгромну перемогу в рамках УПЛ. 

Окрім голів, той матч запам’ятався скандалом, в якому тренер "Кривбасу" Юрій Вернидуб відмовився потиснути руку тренеру "Карпат" Владиславу Лупашку. 

Лупашко заявляв, що, можливо, Вернидуб його не помітив, однак в мережі з’явилося відео, на якому нібито з уст члена тренерського штабу Карпат пролунало: "Смоктати, бл*ть".

Хто правий, а хто ні - залишиться загадкою. Сподіваємося, що тренери зможуть вирішити цей конфлікт. 

У новітній історії "Карпат" команди ще жодного разу не пересікалися. Якщо взяти "Карпати", на основі яких створений новий колектив, то команди провели в УПЛ 52 гри, в яких "Динамо" впевнено попереду - 34 перемоги проти 6 у "Карпат". Ще у 12 матчах було зафіксовано нічию. 

Чи зможе "Динамо" після перемоги над "Рейнджерсом" у кваліфікації Ліги Чемпіонів продовжити переможну ходу, та чи не дасться втома киян в знаки, що дозволить "Карпатам" отримати очки, можна буде дізнатися вже о 18:00. 

Букмекери віддають впевнену перемогу киянам - 1,4. На нічию - 4,8, а на перемогу "Карпат" - 7,8. 

"ЛНЗ" - "Рух" 

Недільні поєдинки відкриє черкаський "ЛНЗ" та винниківський "Рух". Черкасці стигли перемогти "Лівий берег" - 1:0 та поступитися "Олександрії". Натомість "Рух" в першому для себе матчі УПЛ (перший тур пропускали через Олімпіаду) не залишили каменя на камені від "Оболоні", здобувши низку досягнень, зокрема: здобули першу розгромну перемогу в УПЛ (в 104 іграх); перервали рекордну нічийну гостьову серію в УПЛ, яка тривала 3 гри та здобули 30-ту перемогу в УПЛ. 

Натомість "ЛНЗ" перервав переможну клубну серію, яка тривала 4 матчі. 

Команди зустрічали лише два рази і то минулого сезону - тоді команди отримали по одній перемозі - "ЛНЗ" вдома переміг - 2:1, а "Рух" вже вдома помстився - 1:0. 

Хто вийде вперед за перемогами в очних зустрічах? Чи, можливо, в матчі буде зафіксована нічия подивимося вже цієї неділі о 15:30. 

Букмекери не можуть визначитися із фаворитом пари, даючи майже однакові шанси - 2.7 на перемогу "ЛНЗ" та 2,6 на перемогу "Руху". На нічию - 3,5. 

"Верес" - "Кривбас"

Ще одні невдахи минулого туру проведуть свій матч у Рівному, куди до місцевого "Вереса" завітає "Кривбас". Як вже зазначалося, "Верес" поступився "Динамо", тим самим в 90-му домашньому матчі, перервавши безпрограшу домашню серію, яка тривала 5 ігор: 2 перемоги та 3 нічиї.

Також, як ми писали вище, "Кривбас" розгромно програв "Карпатам, тим самим зазнавши 280-ї поразки УПЛ, якщо брати до уваги результати команди до розформування. 

Після відновлення "Кривбасу", команди пересікалися 5 разів, в яких перевагу має "Кривбас" - три перемоги проти однієї у "Вереса".

Чи зможе "Кривбас" відірватися вдвоматчевому протистоянні дивіться вже о 15:30. 

"Лівий берег" - "Шахтар" 

Заключний матч туру проведуть "Шахтар", який, як вже зазначалося, поступився "Поліссю", перервавши переможну серію на своєму полі в УПЛ, яка тривала 9 ігор, та поки що відвертий невдаха чемпіонату "Лівий берег", який мало того, що ще не набрав жодного очка в УПЛ, так ще й примудрився поступитися в 1/64 кубку України першоліговій "Кудрівці" - 3:2. 

Команди також ще не зустрічалися в своїй історії. 

Чи зможуть кияни повторити успіх "Полісся" та створити чергову сенсацію в УПЛ, чи зазнають четвертої поразки поспіль, дізнаємося вже цієї неділі о 18:00. 

Після невдалих виступів киян, букмекери дають на перемогу колектива коефіцієнт - 19. На нічию - 8,6, а на перемогу "Шахтаря" - 1,16. 

Павло Башинський

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 16 серпня: гривня продовжує зміцнюватися

     • 16215 переглядiв