ukraina-zaluchatyme-rekrutynhovi-firmy-dlia-tsilovoho-pryzovu-na-viiskovu-sluzhbu

Україна залучатиме рекрутингові фірми для цільового призову на військову службу

 • 36949 переглядiв

Україна планує використовувати комерційні рекрутингові компанії для цільового призову на військову службу, гарантуючи, що люди будуть відповідати тим ролям, для яких вони найкраще підходять, як пояснив секретар РНБО Олексій Данілов. Цей новий підхід має на меті гнучкіше і точніше задовольнити кадрові потреби України.

Україна змінить призовну політику для підтримки боєздатності. Нововведення у призові громадян на військову службу передбачають використання комерційних кадрових фірм. Аби мобілізовані виконували ті ролі, що найбільше відповідають їхнім навичкам. Про це в інтерв’ю Guardian розповів секретар РНБО Олексій Данілов, передає УНН.

Деякі люди бояться, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть займатися іншою діяльністю… Зараз у нас новий міністр з новим підходом.

– розповів Олексій Данілов журналісту Guardian.

Деталі

Зміни, які, як очікується, будуть оголошені вже цього тижня. Вони включатимуть використання комерційних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованого призову та запевнення призовників у тому, що вони виконуватимуть ролі, що відповідають їхнім навичкам.

Данілов зазначив, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими кадровими компаніями України, щоб виявити людей із певними навичками та залучити кваліфікованих українців, які хочуть допомагати армії, але не хочуть йти на фронт, від спроб ухилитися від призову.

Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошені ті спеціальності, які потрібні, і люди зголошуватимуться на конкретну посаду. Наприклад, їм потрібні зварювальники або слюсарі і так далі.

– сказав Данілов.

Джерело в Міноборони підтвердило, що вже були підписані контракти з кадровими компаніями. Однак назв компаній не повідомляють. Не зрозуміло поки, й наскільки рекрутингові компанії будуть залучені до процесу, та на якому рівні триватиме загальний набір для роботи на передову.

Данілов визнав, що в Україні справді існує проблема вербування. Водночас він зазначив, що російська пропаганда перебільшує масштаби цієї проблеми. "росія намагається підігріти це питання, кажучи, що у нас не вистачає солдатів, що у нас проблеми з мобілізацією… У житті завжди є проблеми, не будемо переоцінювати", – сказав він.

Нагадаємо

21 листопада Президент України Зеленський оголосив, що комплексний план мобілізації буде представлений за тиждень після обговорення поточних військових питань та призову на військову службу. Розробку цього документу Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та прем'єр-міністру Денису Шмигалю.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У ЄС планують заощадити 13 млрд євро витрат у бюджеті до 2027 року

     • 35217 переглядiв

    "Хлопок" у Рязані: авіабазу Дягілєво атакували бпла - росЗМІ

     • 31142 переглядiв