ukraina-ta-yes-pohlybliuiut-spivpratsiu-u-sferi-kiberbezpeky-minoborony

Україна та ЄС поглиблюють співпрацю у сфері кібербезпеки - Міноборони

 • 19957 переглядiв

На третьому раунді Кібердіалогу Україна та ЄС домовилися про посилення співпраці у кібербезпеці. Міноборони України оголосило про нову ініціативу "Soft Power" для партнерства з приватним сектором у цій сфері.

Україна та ЄС поглиблюють співпрацю у сфері кібербезпеки. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що під час третього раунді Кібердіалогу між Україною та ЄС, який пройшов у Брюсселі, учасники домовилися про поглиблення співпраці у сфері кібербезпеки на тлі російської агресії та переговорів про вступ України до ЄС.

При цьому Міністерство оборони України оголосило про намір посилити партнерство з приватним сектором у сфері кібербезпеки з метою підвищення кіберстійкості. Нова ініціатива під назвою "Soft Power" має об'єднати провідних інженерів, розробників та програмістів з приватного сектору та університетів України та країн-партнерів для створення передових рішень для безпілотних систем. У Міноборони вважають, що таке співробітництво суттєво підтримає культуру інновацій у секторі оборони у довгостроковій перспективі.

Зараз наш темп цифровізації прискорюється. Створюється та впроваджується більше систем. Більше систем, більше даних потребують захисту. Масштаб кібервійни зростає. Ми глибоко цінуємо партнерів, які активно допомагають Україні в її зусиллях з оборони, і завжди будемо вдячні тим, хто підтримує нас сьогодні. Сподіваюся, ми зможемо встановити більше можливостей для співпраці з ЄС у кіберсфері, зокрема, через ІТ-коаліцію, щоб забезпечити кращу стійкість нашої інфраструктури

- зазначила Катерина Черногоренко.

Представники ЄС підтвердили підтримку спроможності України протистояти кібератакам та порушенням роботи критичної інфраструктури.

Учасники діалогу обговорили зміни в ландшафті кіберзагроз, нові законодавчі ініціативи, зусилля з розбудови кіберстійкості та захисту, а також співпрацю для протидії зловмисній кіберактивності.

Сторони домовилися досягти конкретних результатів до проведення четвертого раунду Кібердіалогу у 2025 році.

Нагадаємо

Сполучені Штати працюють над тим, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів допомоги для зміцнення кібербезпеки. Така підтримка допомогла посилити здатність України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози, а також надала підтримку для захисту критично важливих мереж та цифрової інфраструктури.

ГУР разом із кіберволонтерами атакувала майже сотню веб-ресурсів рф16.07.24, 14:55

Анастасія Рябоконь

Політика

    Популярні

    Новини по темі