ukraina-ta-yes-pidpysaly-uhodu-pro-hrantovu-pidtrymku-na-527-mlrd-yevro-v-mezhakh-ukraine-facility

Україна та ЄС підписали угоду про грантову підтримку на 5,27 млрд євро в межах Ukraine Facility

 • 19287 переглядiв

Україна та ЄС підписали угоду про грантову підтримку на суму 5,27 млрд євро в межах програми Ukraine Facility протягом наступних чотирьох років, що допоможе стабілізувати макроекономічну та фінансову ситуацію в країні та надасть ресурси для підтримки ключових секторів економіки.

Україна та ЄС підписали угоду щодо грантової підтримки на 5,27 млрд євро в межах Ukraine Facility протягом найближчих чотирьох років, повідомили у Мінекономіки у вівторок, пише УНН.

Деталі

"Перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко підписала фінансову угоду між Україною та ЄС, яка регулює отримання грантової допомоги в межах Ukraine Facility у розмірі €5,27 млрд протягом наступних чотирьох років", - повідомили у відомстві.

Відповідне рішення про залучення грантової підтримки від ЄС було ухвалено на засіданні уряду минулого тижня.

Уряд фіналізував домовленість між Україною та ЄС в рамках Ukraine Facility. Підписання угоди щодо залучення грантової підтримки на €5,27 млрд протягом найближчих чотирьох років сприятиме стабілізації макроекономічної та фінансової ситуації в країні та забезпечить необхідні ресурси для підтримки ключових секторів економіки. Це остання угода яка необхідна для того, щоб повністю запустилася програма Ukraine Facility. Ми вдячні ЄС за допомогу у відновленні України та створення нових інвестиційних можливостей у довгостроковій перспективі

- зазначила Свириденко.

Доповнення

За даними Мінекономіки, усього бюджетна підтримка в межах першої складової програми, включно з кредитними та грантовими коштами, становить 38,27 млрд євро. Програма забезпечить надходження траншів відповідно до квартального графіка виконання індикаторів. Загалом у 2024 році Україна очікує отримати 16 млрд євро підтримки, з яких 3 млрд євро буде грантовою допомогою.

ЄС запустив інвестиційний інструмент програми Ukraine Facility: що передбачається11.06.24, 15:05

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Полтавщині ППО працює по розвідувальному дрону рф

     • 25777 переглядiв

    Атака рф на Київ забрала життя вже 32 людей - поліція

     • 35475 переглядiв