ukraina-ta-polshcha-obhovoryly-rozblokuvannia-vantazhnykh-perevezen-ta-oboronnu-spivpratsiu

Україна та Польща обговорили розблокування вантажних перевезень на кордоні – Шмигаль

 • 32140 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Польщі Сікорський обговорили шляхи розблокування українських вантажів на кордоні, зосередившись на спільному контролі для підвищення ефективності. Вони також обговорили посилення оборонної співпраці та виробництво військової техніки.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із очільником МЗС Польщі Радославом Сікорським питання блокування українських вантажоперевезень на кордоні. До яких рішень прийшли в процесі перемовин Сікорський та Шмигаль повідомляє УНН із посиланням на телеграм українського прем’єра.

Обговорили посилення економічного співробітництва. Зосередили увагу на ключовому питанні: безперешкодний рух вантажів через наш спільний кордон — критично важливий для стійкості й боротьби України з російським агресором. Маємо напрацювати збалансоване рішення, яке принесе користь обом країнам.

– повідомив Шмигаль.

Деталі

Український прем’єр-міністр запропонував впроваджувати спільний контроль на пунктах пропуску. На думку Шмигаля це має підвищить ефективність та дієвість їхньої роботи.

На зустрічі Сікорський та Шмигаль також обговорили посилення співпраці у сфері виробництва й ремонту військової техніки.

Маємо волю й все необхідне, щоб вивести наше оборонне співробітництво на новий рівень. 

– заявив Шмигаль.

Він також подякував Польщі за підтримку України в боротьбі проти агресії рф та прагнень українців вступу до ЄС. І висловив сподівання  на побудову плідної й конструктивної співпраці між двома країнами у майбутньому.

Глава МЗС Польщі заявив про підготовку візиту Туска до України22.12.23, 19:32

Нагадаємо

До зустрічі зі Шмигалем, Радослав Сікорський провів перемовини із Президентом України Володимиром Зеленський. Під час цих перемовин вони говори про співпрацю України та Польщі в оборонній сфері.

Тетяна Салганік

Політика

Популярні

Новини по темі

Безпечна новорічна ялинка: в МВС нагадали правила

 • 33197 переглядiв