ukraina-ta-polshcha-obhovoryly-rozblokuvannia-vantazhnykh-perevezen-ta-oboronnu-spivpratsiu

Україна та Польща обговорили розблокування вантажних перевезень на кордоні – Шмигаль

 • 32140 переглядiв

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із очільником МЗС Польщі Радославом Сікорським питання блокування українських вантажоперевезень на кордоні. До яких рішень прийшли в процесі перемовин Сікорський та Шмигаль повідомляє УНН із посиланням на телеграм українського прем’єра.

Обговорили посилення економічного співробітництва. Зосередили увагу на ключовому питанні: безперешкодний рух вантажів через наш спільний кордон — критично важливий для стійкості й боротьби України з російським агресором. Маємо напрацювати збалансоване рішення, яке принесе користь обом країнам.

– повідомив Шмигаль.

Деталі

Український прем’єр-міністр запропонував впроваджувати спільний контроль на пунктах пропуску. На думку Шмигаля це має підвищить ефективність та дієвість їхньої роботи.

На зустрічі Сікорський та Шмигаль також обговорили посилення співпраці у сфері виробництва й ремонту військової техніки.

Маємо волю й все необхідне, щоб вивести наше оборонне співробітництво на новий рівень. 

– заявив Шмигаль.

Він також подякував Польщі за підтримку України в боротьбі проти агресії рф та прагнень українців вступу до ЄС. І висловив сподівання  на побудову плідної й конструктивної співпраці між двома країнами у майбутньому.

Глава МЗС Польщі заявив про підготовку візиту Туска до України22.12.23, 19:32

Нагадаємо

До зустрічі зі Шмигалем, Радослав Сікорський провів перемовини із Президентом України Володимиром Зеленський. Під час цих перемовин вони говори про співпрацю України та Польщі в оборонній сфері.

Тетяна Салганік

Політика

Популярні

Новини по темі

Безпечна новорічна ялинка: в МВС нагадали правила

 • 33197 переглядiв