ukraina-spodivaietsia-pislia-vyboriv-ssha-ne-zminiat-polityku-shchodo-kyieva-zelenskyi

Україна сподівається, що після виборів США не змінять політику щодо Києва - Зеленський

 • 19924 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що якщо Росію не зупинити в Україні, США будуть змушені захищати країни НАТО, які раніше входили до складу СРСР, і закликав продовжувати підтримку США проти російської агресії.

Якщо росію не зупинити в Україні, то США доведеться захищати країни НАТО, які раніше були у складі СРСР або у сфері його впливу. Про це під час відвідування Президентського фонду та Інституту Рональда Рейгана заявив президент Володимир Зеленський, передає УНН з посиланням на ОПУ.

Деталі

Глава держави висловив сподівання, що американська політика щодо підтримки України в боротьбі з російською агресією не зміниться після президентських виборів у листопаді, і важливо, щоб це знав російський диктатор.

Усе залежить лише від рішення американського народу, а не від однієї людини. Путін завжди розраховує на те, щоб роз’єднати світ, роз’єднати США, роз’єднати країни Європи. Він боїться єдності

- переконує Володимир Зеленський.

Президент також подякував партнерам за рішення про посилення протиповітряної оборони України п’ятьма додатковими системами Patriot.

"Плани" Трампа щодо припинення війни в Україні: в Офісі Президента відреагували 03.07.24, 09:14

Він зазначив, що таких засобів ППО потрібно більше, тому що Україна має велику територію, а рф застосовує та комбінує різні типи ракет і змінює тактику.

Зеленський підкреслив, що Україна потребує далекобійної зброї та дозволу бити нею по аеродромах на території РФ, звідки злітають літаки, що постійно запускають керовані авіабомби по нашій країні. Крім того, Україна дуже чекає на винищувачі F-16. 

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде працювати з адміністрацією Дональда Трампа, якщо він виграє на виборах президента США. 

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія передасть Україні 6 винищувачів F-16

     • 23896 переглядiв