ukraina-obhovoryla-zi-shvetsiieiu-potentsiinu-peredachu-zsu-litakiv-gripen

Україна обговорила зі Швецією потенційну передачу ЗСУ літаків Gripen

 • 45265 переглядiв

Україна та Швеція ведуть переговори про інноваційне партнерство та потенційну передачу літаків Gripen українським військовим, що залежить від політичних рішень.

Україна та Швеція обговорюють спільну роботу у сфері інновацій, а також ймовірну передачу Збройним силам України літаків Gripen. Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що міністр оборони України Рустем Умеров та заступник його заступник генерал-лейтенант Іван Гаврилюк зустрілись з верховним головнокомандувачем Збройних сил Швеції генералом Мікаелем Бюденом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські пілоти випробували винищувач Gripen

Сторони обговорили спільну роботу у сфері інновацій, досвід, здобутий під час бойових дій, також про військову допомогу й оборонні теми загалом. Серед тем на порядку денному було й потенційне постачання ЗСУ літаків Gripen.

Триває плідна двостороння робота стосовно передачі нам літаків Gripen

- заявив генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Заступник міністра додав, що є"певні питання, пов’язані з НАТО, однак висловив сподівання, що "спільними зусиллями у нас вийде отримати ці літаки".

Доповнення 

Головнокомандувач Збройних Сил Швеції генерал Мікаель Бюден, який очолював шведську делегацію, зазначив, що питання передачі літаків Gripen Україні обговорюється як на політичному, так і на військовому операційному рівні.

Я знаю, що діалог між нашими країнами триває. Тож ми в очікуванні політичних рішень 

– сказав генерал Бюден.

Довідково

JAS 39 Gripen - багатоцільовий винищувач четвертого покоління, який розробила та виробляє компанія Saab. Абревіатура JAS у назві літака — скорочення, що вказує на універсальність машини: винищувач, штурмовик, розвідник

Нагадаємо

США і Швеція підписали угоду про оборонне співробітництво з метою посилення партнерства у сфері безпеки і трансатлантичної безпеки, яка буде діяти як до, так і після потенційного вступу Швеції до НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров зустрівся з Головнокомандувачем Збройних Сил Швеції: говорили про реформи та прозорі закупівлі

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Латвія купує у США протикорабельні ракетні системи

     • 33919 переглядiв

    Дональд Туск назвав уряд Віктора Орбана проросійським

     • 29530 переглядiв