ukraina-ne-zalyshytsia-bez-hroshei-premier-niderlandiv-zrobyv-zaiavu-pislia-blokuvannia-uhorshchynoiu-50-mlrd-yevro

"Україна не залишиться без грошей": прем'єр Нідерландів зробив заяву після блокування Угорщиною 50 млрд євро

 • 40935 переглядiв

Прем'єр-міністр Нідерландів запевнив, що Україна не залишиться без грошей на тлі блокування Угорщиною пакету на 50 мільярдів євро, оскільки ЄС планує відновити переговори про надання допомоги в січні

Україна не залишиться без грошей протягом найближчих кількох тижнів, а ЄС повернеться до переговорів про багаторічний бюджет у січні, після того, як Угорщина заблокувала MFF та допомогу Україні на 50 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, пише УНН з посиланням на Reuters.

У нас ще є час, Україна не залишиться без грошей протягом найближчих кількох тижнів

- заявив журналістам прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте після виходу з переговорів.

"Я цілком упевнений, що ми зможемо укласти угоду на початку наступного року, ми думаємо про кінець січня", - сказав Рютте.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що наклав вето на пакет допомоги Україні на 50 млрд євро на чотири роки, разом з блокуванням перегляду багаторічного бюджету ЄС (MFF).

Як повідомляє Reuters, лідери ЄС завершили переговори щодо фінансового пакету, для якого потрібна одностайність 27 лідерів ЄС, рано вранці в п'ятницю і заявили, що спробують знову в січні, висловивши деякий оптимізм, що тоді угода може бути укладена.

Орбан, як вказано, стверджував, що Україна не повинна отримувати такі великі суми з бюджету ЄС, оскільки вона не є частиною блоку. Інші лідери запевнили Київ, що спрямують допомогу Україні поза бюджетом ЄС, якщо Будапешт продовжить блокувати.

Популярні

Новини по темі

Армія рф обстрілом пошкодила дитячий садок на Харківщині

 • 37812 переглядiв

Хмельниччина: сили ППО вночі знешкодили три "шахеди"

 • 37937 переглядiв

На Миколаївщині вночі збили вісім "шахедів"

 • 33102 переглядiв