ukraina-hotova-investuvaty-u-spilni-z-ssha-oboronni-pidpryiemstva-umierov

Україна готова інвестувати у спільні з США оборонні підприємства - Умєров

 • 44933 переглядiв

Міністр оборони України Рустем Умеров висловив готовність спільно з США інвестувати в оборонні підприємства та напряму купувати зброю американського виробництва.

Україна може інвестувати у спільні зі Сполученими штатами оборонні підприємства  і напряму закуповувати озброєння в американських компаній. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров  на зустрічі з помічником Державного секретаря США Джеймсом О’Браєном, який перебуває з візитом у Києві, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони. 

Деталі 

Як зазначається, з метою локалізації оборонного виробництва в Україні були проведені два міжнародні форуми за участі десятків іноземних компаній – у Києві та Вашингтоні.

Наразі Міноборони України зосереджено на розвитку військових інновацій, зокрема виробництві та закупівлі дронів різних модифікацій.

Рустем Умєров на зустрічі підкреслив, що Україна готова співінвестувати у спільні оборонні підприємства і напряму закуповувати зброю і техніку в американських компаній.

Також міністр подякував за величезну і регулярну допомогу, яку США надає Україні і яка є надзвичайно важливою для країни.

Доповнення 

Умєров розповів О’Браєну про свої пріоритети протягом 100 днів на посаді міністра, серед яких боротьба з корупцією, прозорі закупівлі та виробництво нового озброєння. Ще одним пріоритетом Міноборони назвав  проведення фінансового аудиту під керівництвом заступника міністра Юрія Джигира. 

Також поінформував про запуск Державного оператора тилу як ключову частину нової архітектури закупівель.

Україна має позбутись радянщини: Умєров про нову агенцію із закупівель для ЗСУ18.12.23, 18:19

Популярні

Новини по темі