uhorskyi-uriad-vidminyv-subsydii-bizhentsiam-iz-zakarpattia-ta-inshykh-zakhidnykh-rehioniv-ukrainy

Угорський уряд відмінив субсидії біженцям із Закарпаття та інших західних регіонів України

 • 24769 переглядiв

Угорський уряд змінив систему допомоги біженцям, виключивши Закарпаття та інші західні регіони України. Багато закарпатців, зокрема роми з подвійним громадянством, можуть бути виселені з притулків.

В Угорщині набула чинності постанова, згідно з якою наприкінці серпня закарпатці будуть виключені з програми субсидій для біженців. Про це УНН пише з посиланням на місцеве видання Telex.

Деталі

З 20 серпня в Угорщині припинили надання підтримки деяким українським біженцям після того, як уряд у своєму літньому указі вніс зміни у систему допомоги.

Відтепер лише окремі регіони України матимуть право на отримання державної допомоги в Угорщині. У постанові уряд запровадив нове поняття, так звану зону бойових дій, яка охоплює "адміністративні одиниці України, безпосередньо зачеплені військовими діями". Це виключить біженців із Західної України та Закарпаття з угорської державної системи надання допомоги біженцям.

З моменту набуття чинності постанови у тих, хто був виключений згідно з поправкою, залишалося менше 10 днів для подачі апеляції. Деякі з них подали апеляцію, хоча їм все одно було відмовлено, і багато хто не знав про терміни.

У зв’язку зі змінами багато закарпатців, зокрема роми з подвійним громадянством України та Угорщини, можуть бути виселені зі своїх притулків.

Згідно з повідомленням, 20 серпня в місті Ерчі 110 закарпатських ромів були змушені покинути будівлю житлового комплексу цукрового заводу, де вони проживали протягом двох років. В місті Ерд 52 закарпатських біженців спіткала така ж доля, і в такій же ситуації перебувають інші біженці з України по всій країні.

Видання пише, що припинення підтримки шукачів притулку не означає, що вони повинні покинути країну, хоча б тому, що більшість з них мають подвійне громадянство. Це частково є перешкодою для продовження підтримки. Деякі люди намагалися виїхати до Німеччини в перші кілька тижнів, але їм порадили виїхати саме через їхнє угорське громадянство, заявивши, що вони не можуть вважатися українськими біженцями і повинні отримувати допомогу від Угорщини.

Нагадаємо

росія планує нові пропагандистські операції в Європі, спрямовані на українських біженців. Мета - переконати людей, які покинули Україну через війну, не повертатися, повідомляє ГУР.

Україна готова виконати 11 пропозицій Угорщини стосовно нацменшин - Стефанішина25.06.24, 21:21

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі