udaru-po-aerodromu-olenia-u-hur-pidtverdyly-poshkodzhennia-odrazu-dvokh-bombarduvalnykiv-tu-22m3

Удару по аеродрому "Оленья": у ГУР підтвердили пошкодження одразу двох бомбардувальників Ту-22М3

 • 31308 переглядiв

ГУР підтвердило пошкодження двох стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 на військовому аеродромі 'Оленья' в Мурманській області РФ. Атака відбулася 25 липня, відновлення літаків може зайняти кілька місяців.

Внаслідок атаки на військовий аеродром "Оленья" в Мурманській області Росії було пошкоджено одразу два стратегічних бомбардувальники Ту-22М3. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, передає УНН.

Деталі

Мова йде про вибух над розташуванням літаків. Більше того, можу повідомити, що йде мова про пошкодження двох бортів Ту-22М3. І є відповідні номери бортові – борт №33 і борт №31. Борт №33 – це пробоїни верхньої частини фюзеляжу. І борт №31 – це також певні пошкодження

– заявив Юсов.

За словами представника ГУР, відновлення цих літаків може зайняти у РФ декілька місяців, а під час атаки на аеродромі не спрацювала повітряна тривога.

В ГУР підтвердили ураження ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" і розповіли, чому це важливо29.07.24, 14:00

Окрім того, він уточнив, що атака відбулась раніше, а повідомили про неї вже після уточнення даних. Так, раніше повідомлялося, що атака на військовий аеродром "Оленья", "Дягілево" і в Енгельсі Саратовської області РФ відбулася вночі 27 липня 2024 року, як виявилось удар завдали на 2 дні раніше.

По датах можемо сказати про те, що йдеться про 25 липня. Інформація була повідомлена пізніше, власне після додаткової верифікації. І справді, 25 липня, орієнтовно 15:47 зафіксований подібний удар

- розповів Юсов.

Доповнення

У "Радіо Свобода" додають, що супутникові знімки від 30 липня, "показують відсутність слідів українського удару по базі стратегічної авіації".

Представник ГУР у відповідь на запитання журналістів Радіо Свобода про "відсутність слідів" заявив, що супутникові знімки – "не єдине джерело інформації, на яке варто спиратися".

Слід розуміти, що безумовно супутникові знімки – це дуже важливе джерело інформації, але характер пошкоджень і ураження різні і це, звичайно, не єдине джерело інформації, на яке варто спиратися. Але інформація підтверджена з різних джерел, і про сам факт цього інциденту ми вже можемо говорити як про те, що точно мало місце бути

– сказав Юсов.

А втім, Причетність України до цієї атаки представник ГУР "не підтверджує і не спростовує".

Нагадаємо

Дрони ГУР вночі та вранці 27 липня атакували три російські військові аеродроми - в місті Енгельс Саратовської області, "Дягілєво" в Рязанській області та "Оленья" в Мурманській області. Унаслідок атак пошкоджений надзвуковий бомбардувальник росіян. Також було уражено нафтопереробний завод в Рязані.

Популярні

Новини по темі