u-yevroparlamenti-ultrapravi-z-frantsii-pryiednalysia-do-obiednannia-uhorskoho-premiera-orbana

У Європарламенті ультраправі з Франції приєдналися до об'єднання угорського прем'єра Орбана

 • 31369 переглядiв

Група "Патріоти за Європу" стала третьою за величиною групою в Європарламенті, обравши президентом французького представника ультраправих Джордана Барделу. Про це УНН пише з посиланням на Politico.

Деталі

Ультраправе "Національне об'єднання" Франції у Європейському парламенті створило об'єднання з партією угорського прем'єра Віктора Орбана "Фідес". Президентом нової ультраправої групи Європарламенту "Патріоти за Європу" стане Джордан Барделла з "Національного об'єднання". Кінга Гал з "Фідес" був призначений першим віце-президентом.

Після приєднання французьких депутатів "Патріоти за Європу" стали третьою за величиною групою в Європарламенті – вони налічують 84 депутати з 12 країн. До групи також входять представники партій "Ліга" (Італія), "Вокс" (Іспанія), "Чега" (Португалія), "Акція незадоволених громадян" (Чехія), "Присяга і автомобілісти" (Чехія), Християнсько-демократична народна партія (Угорщина), "Партія свободи" (Австрія), "Партія за свободу" (Нідерланди), "Влаамс Беланг" (Бельгія), Данська народна партія, "Голос розуму" (Греція) та "Латвія насамперед".

У своїй заяві Барделла, який не був присутній на зустрічі в Брюсселі, сказав, що "Патріоти" "представляють надію для десятків мільйонів громадян європейських країн, які цінують свою ідентичність, свій суверенітет і свою свободу. Як патріотичні сили, ми будемо працювати разом, щоб відновити наші інститути і переорієнтувати політику на служіння нашим націям і народам".

Нагадаємо

На дострокових парламентських виборах у Франції ультраправі не здобули перемогу попри свої очікування. Більшість місць у парламенті здобув лівий альянс, але не отримав переконливої більшості. Партія діючого президента Еммануеля Макрона посіла друге місце, але також не має достатньо голосів для самостійного формування уряду.

Макрон попросив нинішнього прем'єра Франції поки залишитися на посаді після виборів08.07.24, 13:59

Анастасія Рябоконь

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО

     • 40657 переглядiв