ukenru
u-yes-dosi-rozglyadayut-mozhlivist-znyattya-sanktsiy-iz-otochennya-yanukovicha-zmi

У ЄС досі розглядають можливість зняття санкцій із оточення Януковича - ЗМІ

 • 14043 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Європейський Союз продовжує розгляд кількості чиновників часів колишнього президента Віктора Януковича, з яких будуть зняті санкції - поки все зводиться до двох осіб. Про це повідомив у Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Триває робота над тим, скільки з 12 ще санкціонованих в ЄС за незаконне привласнення українських державних коштів (чиновників періоду Януковича - ред.) будуть виключені зі списку. На даний момент, схоже, двоє, але це може змінитися", - написав журналіст.

Імен чиновників він не вказав.

Нагадаємо, 28 січня Йозвяк повідомив, що Азарова, Ставицького і сина Януковича можуть вивести з-під санкцій ЄС. Тоді журналіст зазначив, що чув, що "Київ повинен робити більше". 

Пізніше журналіст повідомив, що санкції можуть бути зняті з експрем'єр-міністра Сергія Арбузова, ексміністра доходів Олександра Клименка, ексгенпрокурора Віктора Пшонки та його сина. 

ЄС вводить різні види обмежувальних заходів відносно Росії з березня 2014 року, як відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну ​​дестабілізацію України. Крім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені в ЄС обмеження на економічні відносини з анексованими РФ Кримом і Севастополем.

Крім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

work continuing on how many of the 12 still sanctioned by the EU for the misappropriation of Ukrainian state funds that will be de-listed. at the moment it seems like 2 but it can change. #Ukraine #Russia

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) February 4, 2020

Українські Національні Новини

Політика