ukenru
u-yaponii-ponad-100-liudei-potrapyly-do-likarni-pislia-vzhyvannia-bad

У Японії понад 100 людей потрапили до лікарні після вживання БАД

 • 35065 переглядiв

Понад 100 осіб госпіталізовано та 2 смерті зареєстровано в Японії після вживання дієтичних добавок, що містять ферментований червоний дріжджовий рис від Kobayashi Pharmaceutical.

У Японії двоє людей померли і 106 потрапили до лікарні після вживання харчових добавок із рисом, ферментованим червоними дріжджами. Про це повідомляє агентство Kyodo, передає УНН.

Деталі

Виробник БАД – фармацевтична компанія Kobayashi Pharmaceutical. Вона повідомила, що одна людина, яка приймала харчову домішку Beni-Koji протягом приблизно трьох років, померла від захворювання нирок. Про другу смерть було повідомлено Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії під час слухань у компанії.

Уряд заявив, що проведе екстрену перевірку цього типу БАД, що включає близько 6 тис. видів продукції. Kobayashi Pharmaceutical вже відкликала п'ять видів добавок, зокрема близько 300 тис. упаковок Beni-Koji Cholesterol Help. Ці БАД, як стверджували у компанії, сприяють зниженню рівня холестерину.

Контекст 

Харчова добавка Beni-Koji Cholesterol Help з'явилася на полицях магазинів у лютому 2021 року. З того часу Kobayashi Pharmaceutical продала близько 1,06 млн упаковок. Компанія також постачала червоний дріжджовий рис Beni-Koji як харчовий інгредієнт 52 фірмам в Японії та за кордоном.

Kobayashi Pharmaceutical закликала партнерів вилучити із продажу будь-які продукти, у списку інгредієнтів яких є Beni-Koji.

Популяризація здорового способу життя: на Київщині благодійники облаштували спортивну залу05.03.24, 13:54 • [views_0]

Лілія Подоляк

Суспільство