ukenru
u-vru-ne-viklyuchayut-scho-dlya-ukhvalennya-movnogo-zakonu-do-ii-turu-mozhe-ne-vistachiti-golosiv

У ВРУ не виключають, що для ухвалення мовного закону до ІІ туру може не вистачити голосів

 • 21427 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Для ухвалення закону про мову до ІІ туру президентських виборів може не вистачити голосів народних депутатів, оскільки вони будуть зайняті у виборчому процесі. Таку думку висловив голова комітету з питань культури і духовності Верховної Ради Микола Княжицький в коментарі кореспонденту УНН.

"Результат (у розгляді мовного закону – ред.) до виборів можливий, якщо буде відповідна кількість депутатів у залі, а в цьому в мене є сумніви, оскільки люди можуть брати участь у передвиборчій кампанії, і якщо не будуть затягувати цей процес "Опоблок" або якісь інші депутати", - зазначив нардеп.

За його словами, народні депутати повернуться до розгляду мовного закону вже на початку сесійного засідання у вівторок, 9 квітня. Втім швидкість просування при розгляді проекту закону буде залежати від того, скільки правок пропонуватимуть нардепи і скільки запитань будуть ставити.

Нагадаємо, у розгляді мовного закону депутати зупинились на правці 1221.

Раніше комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович закликала українських парламентаріїв не проводити голосування щодо мовного закону у передвиборний період.

Втім, на думку голови профільного комітету, депутати Верховної Ради мають ухвалити мовний закон якнайшвидше.

Українські Національні Новини

Політика