ukenru
u-vr-otrimali-38-zayav-na-posadi-v-naglyadovikh-radakh-derzhbankiv

У ВР отримали 38 заяв на посади в наглядових радах держбанків

 • 15199 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН.  Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності отримав 38 заявок від кандидатів для участі в конкурсі на заміщення трьох посад у наглядових радах трьох державних банків. Про це повідомив народний депутат, член комітету Павло Різаненко у Facebook, передає УНН.

"Комітет ВРУ з питань банківської діяльності та фінансової політики отримав 38 заявок від кандидатів для участі в конкурсі на заміщення 3 позицій в наглядових радах 3 державних банків (ПриватБанк, Ощадбанк та Укрексімбанк)", - повідомив він.

Він вказав, що за новим законодавством наглядова рада кожного держбанку буде нараховувати 9 членів, 6 з яких - незалежні члени, які мають бути обрані на конкурсі спеціально утвореною конкурсною комісією, та 3 кандидати - за призначенням КМУ, АП, та комітету ВРУ з банківської справи та фінансової політики (по одному від кожного органу).

Профільний комітет оголосив конкурсний відбір на посади членів наглядових рад державних банків у листопаді 2018 року.

Раніше у НБУ повідомляли, що буде запроваджено обов’язковий інститут незалежних наглядових рад для державних банків.

Згідно з меморандумом про співпрацю з МВФ, призначення незалежних наглядових рад в Ощадбанку та Укрексімбанку очікується до кінця березня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика