ukenru
u-vooz-nazvali-neaktualnoyu-vaktsinatsiyu-ditey-vid-covid-19-i-zaklikali-spochatku-schepiti-grupi-riziku

У ВООЗ назвали неактуальною вакцинацію дітей від COVID-19, і закликали спочатку щепити групи ризику

 • 15288 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) знову виступила проти загальної вакцинації дітей від COVID-19. Там заявили, що для перемоги над епідемією необхідно спочатку прищепити категорію людей, які знаходяться в групі ризику. Про це йдеться у заяві ВООЗ, передає УНН.

Цитата

“Перш ніж розглядати введення вакцинації серед підлітків і дітей, необхідно розглянути можливість досягнення охоплення первинними серіями - і бустерних доз... у підгрупах найвищого ризику, таких як люди похилого віку", - йдеться в заяві.

Деталі

ВООЗ зазначає, що при розробці вакцинальної кампанії, країнам необхідно спиратися на загальну ситуацію, ретельно спостерігаючи за тим, яка вікова категорія людей найбільш схильна до ризику захворіти коронавірусом.

У заяві говориться, що діти і підлітки переносять більш легко захворювання в порівнянні з дорослими. Тому якщо вони не входять до групи з більш високим ризиком важкого COVID-19, їх вакцинація менш актуальна, ніж у літніх людей, людей з хронічними захворюваннями і медичних працівників.

Для досягнення глобальних цілей вакцинації необхідні скоординовані дії. У ВООЗ додають, що на даний момент існує глобальна нерівність у доступі до вакцин, тому рішення про вакцинацію підлітків і дітей може наразити на небезпеку представників груп ризику.

Нагадаємо

Раніше ВООЗ закликала європейські країни надати пріоритет вакцинації проти коронавірусу COVID-19 вразливим групам населення замість ревакцинації.

Там зазначали, що немає сенсу робити бустери здоровим дорослим або вакцинувати дітей, поки є медичні працівники, люди похилого віку та інші люди, що належать до груп підвищеного ризику, по всьому світу, які все ще чекають першої дози.

Тим часом, Коста - Ріка стала першою в світі країною, яка ввела обов'язкову вакцинацію для дітей у віці від п'яти до 11 років.

Крім того, в понеділок Ізраїль почав вакцинацію проти COVID-19 вакциною Pfizer/BioNtech для дітей у віці від 5 до 11 років в надії подолати зростання кількості випадків коронавірусної інфекції.

Українські Національні Новини

Новини Світу