u-vms-rozpovily-yak-rosiia-namahaietsia-zakhystyty-svii-flot-u-novorosiisku-za-dopomohoiu-zatoplenykh-barzh

У ВМС розповіли, як росія намагається захистити свій флот у новоросійську за допомогою затоплених барж

 • 20484 переглядiв

росіяни ховають свої кораблі від українських атак у бухті Новоросійська на півдні рф, вхід до якої загороджений затопленими баржами та боновими загородженнями. Таким чином росія намагається посилити безпеку власного флоту.

Після атак ЗСУ на окупований Крим, росіяни перекинули частину флоту до новоросійська, де у спробах посилити безпеку закрили вхід до гавані баржами та боновими загородженнями. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає УНН.

Деталі

Він підтвердив інформацію поширену британською розвідкою про використання росією затоплених барж, як захисних споруд для посилення безпеки власного флоту. 

Насправді ця практика (використання барж - ред.) не нова, вони так само робили це навколо так званого Кримського мосту. На них (на баржі - ред.) вони вішають бонові загородження, тобто фактично це використовується в якості елементів захисних споруд. Можна їх використовувати для того, щоб просто прикриватись 

- розповів Плетенчук.

Окупанти не відновили бонові загородження біля Кримського мосту07.12.23, 11:03

За його словами, таку ж тактику росіяни використовували під час окупації Криму у 2014 році. Речник ВМС ЗСУ нагадав, що  тоді війська рф топили власниф флот, аби заблокувати українські кораблі в бухті.

Прикриватись боновими загородженнями, баржами, це все принципі не нове. Як ми бачимо, зараз вони фактично закрилися в пункті базування в новоросійську - закрили вхід до гавані, розтягнули бонові загородження, поставили баржі і просто сидять на базі

- підсумував Дмитро Плетенчук.

Нагадаємо

Партизани з підпільного руху "АТЕШ" з'ясували, що росіяни перекинули багато військових кораблів з тимчасово окупованого Криму до новоросійська і посилили цей район системами протиповітряної оборони.

Популярні

Новини по темі

У Харкові вибухи, окупанти завдають ударів по регіону

 • 22407 переглядiв