u-vms-mozhut-pidtverdyty-urazhennia-dvokh-korabliv-rf-veryfikuiutsia-dani-pro-mozhlyve-urazhennia-tretoho-pletenchuk

У ВМС можуть підтвердити ураження двох кораблів рф, верифікуються дані про можливе ураження третього

 • 32039 переглядiв

Плетенчук підтвердив пошкодження двох російських великих десантних кораблів в окупованому Криму, а пошкодження третього корабля перевіряється.

У Військово-морських силах ЗСУ підтвердили ураження двох російських великих десантних кораблів "ямал" та "азов" в окупованому Криму, а можливе ураження третьої одиниці перевіряється, повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у понеділок, пише УНН.

Стан зараз уточнюється. Наразі ми можемо підтвердити це ураження. Зараз верифікується інформація щодо можливого ураження ще однієї одиниці – третьої. Так чи інакше, один з цих ВДК уже стоїть на заводі на ремонті. І, враховуючи пошкодження, можемо сказати, що зараз з 13 одиниць, які росіяни підготували для того, щоб захопити наше південне узбережжя, у строю залишається лише три одинці. А щодо безпосередньо кораблів цього проекту зі складу саме чорноморського флоту, то не залишилося жодної (одинці – ред.)

- сказав Плетенчук.

Окрім того, з його слів, "було уражено будівлю військово-морської бази Севастополь, завдане вогньове ураження по паливно-мастильним складам".

Він підтвердив, що третій корабель, інформація про ураження кого зараз уточнюється, - це "іван хурс".

"Так. Саме так", - сказав Плетенчук, уточнивши, що має подавати тільки перевірену інформацію, адже не може дезінформувати суспільство.

Нагадаємо

24 березня у СтратКомі ЗСУ повідомили, що Сили оборони України успішно уразили великі десантні кораблі рф "ямал" та "азов", центр зв’язку, а також декілька об’єктів інфраструктури чф рф у Севастополі в тимчасово окупованому Криму.

"Носить критичний характер": ГУР повідомило деталі пошкоджень ураженого російського вдк "ямал"25.03.24, 08:25

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 25 березня: долар продовжує падати

     • 33577 переглядiв

    росіяни поранили ще трьох жителів Донеччини - ОВА

     • 30346 переглядiв

    У небі над Україною вночі збили 8 "шахедів" - Повітряні Сили

     • 29289 переглядiв