u-vinnytsi-vodii-na-smert-zbyv-5-richnoho-khlopchyka-i-vtik-choloviku-povidomleno-pro-pidozru

У Вінниці водій на смерть збив 5-річного хлопчика і втік: чоловіку повідомлено про підозру

 • 10825 переглядiв

У Вінниці 39-річний п'яний водій збив на смерть 5-річного хлопчика, який переходив дорогу на пішохідному переході, після чого втік з місця події.

У Вінниці 39-річний водій на шаленій швидкості збив 5-річного хлопчика, коли той із батьком переходив дорогу пішохідним переходом. Від отриманих травм дитина померла у лікарні.Чоловіку повідомлено про підозру. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура, пише УНН.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному вінничанину у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого та завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть особи (ч. 3 ст. 286-1, ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України),

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Слідством установлено, що 07.07.2024 близько півночі водій, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на малолітнього пішохода, який з батьками перетинав проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу по вулиці Пирогова у Вінниці. Після скоєння ДТП водій зник у невідомому напрямку.

Від отриманих тілесних ушкоджень 5-річний хлопчик помер у лікарні.

Правоохоронці встановили місце знаходження правопорушника. За його місцем проживання проведені обшуки. Виявлено транспортний засіб із пошкодженнями передньої частини кузова характерними для зазначеної дорожньо-транспортної пригоди. Автомобіль вилучений та поміщений на арешт майданчик.

Наразі судом до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За вказані злочини передбачено покарання до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

У Чернівцях водій збив неповнолітнього на самокаті, який перетинав пішохідний перехід10.07.24, 16:49

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    За 30 метрів від Тиси виявили ще одного потопельника

     • 10567 переглядiв

    Пожежу в Руанському соборі у Франції локалізовано

     • 13695 переглядiв