u-vidpovid-na-ataku-amerykanskoi-bazy-ssha-vdaryly-po-obiektakh-khezbolly-v-iraku

У відповідь на атаку американської бази США вдарили по об’єктах Хезболли в Іраку

 • 42456 переглядiв

США вдарили по об'єктах бойовиків з угруповання Хезболла в Іраку у відповідь на атаки американських баз в Іраку та Сирії та поранення своїх військових. Зокрема, при атаці на базу в іракському Ербілі були поранені троє американців.

США завдали ударів по трьом об'єктам угруповання Хезболла в Іраку у відповідь на напад на бази військових США в Іраку та Сирії. Як пише УНН, про це йдеться у заяві міністра оборони США Ллойда Остіна 25 грудня.

За наказом президента Байдена збройні сили США завдали необхідних і пропорційних ударів по трьом об'єктам, які використовують "Катаїб Хезболла" та пов'язані угрупованнями в Іраку. Ці високоточні удари є відповіддю на серію нападів на американський персонал в Іраку та Сирії, скоєних спонсорованими Іраном ополченцями, включно з нападом пов'язаної з Іраном "Катаїб Хезболла" та пов'язаних із нею угруповань на авіабазу Ербіль

- йдеться у заяві.

Згідно із заявою, внаслідок атаки в Ербілі було поранено трьох американських військовослужбовців, один з яких перебуває у критичному стані. Один із них перебуває в критичному стані. Остін додав, США не прагнуть ескалації конфлікту, але вживатимуть необхідних заходів для захисту власних інтересів.

Хезболла погрожує ескалацією атак на американські бази на Близькому Сході10.12.23, 06:43

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Криму повідомили про нові вибухи та роботу ворожої ППО

     • 45894 переглядiв

    В Україні з початку року зафіксовано 55 випадків кору

     • 43049 переглядiв