ukenru
u-stolitsi-zlisniy-neplatnik-komunalnikh-poslug-pogrozhuvav-rushnitseyu-spivrobitnikam-kiyivenergo

У столиці злісний неплатник комунальних послуг погрожував рушницею співробітникам "Київенерго"

 • 14709 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. У Києві злісний неплатник комунальних послуг, який незаконно підключився до щитка електроенергії, погрожував рушницею співробітникам "Київенерго". За цим фактом в поліції відкрили кримінальне провадження. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра МВС Антон Геращенко, передає УНН.

"Мій ранок сьогодні почався з того, що цілий ряд народних депутатів і користувачів "Фейсбуку" закидали мене посиланням на пост громадянина Володимира Ковальчука, в якому той розповідав про те, що якийсь невідомий намагався зламати його двері, а він захищаючи своє майно вийшов з зареєстрованою мисливською рушницею і прогнав агресора. Далі до нього з обшуком приїхала поліція, вилучила зброю і завела справу за статтею "хуліганство з використанням зброї". Пост закінчується словами: "Дитина дивиться на весь цей цирк широкими очима. Єдине, що син запитав мене: "Тату, коли ми виїдемо з цієї країни?" - пише він.

За словами Геращенко, пост набрав - 8 100 лайків і 5400 репостів.

"Як завжди, брехня розходиться по соціальним мережам добре. А нахабна брехня - розходиться просто чудово! Що ж було насправді. Автор поста є злісним неплатником за комунальні послуги. Загальна сума боргів - близько 190 тисяч гривень. З них: електроенергія - 21 058,68 грн; утримання будинку - 60 000 грн; послуги водопостачання і каналізації - 7 957 грн; послуги теплопостачання - 98 072 грн. Воно і зрозуміло - адже борги платять в Україні тільки боягузи. А у цього боржника є вогнепальна зброя - карабін", - додає він.

Так, за словами Геращенка, насправді ще в минулому році за злісні неплатежі квартира громадянина Ковальчука була відключена від енергопостачання. Але власник квартири незаконно підключився до щитка і вже просто крав електроенергію.

"Співробітники "Київенерго" зайшли в загальний коридор, який є місцем загального користування, для того, щоб припинити факт нахабного розкрадання електроенергії. Вони були у фірмовому робочому одязі, представилися, повідомили мету свого візиту. У відповідь електрики отримали порцію добірного мату і погроз. А потім як "аргумент" громадянин, обґрунтовано підозрюваний у крадіжці електроенергії, дістав мисливську рушницю і погрожував її використовувати проти електриків. Все це добре видно на відео, знятому співробітниками "Київенерго". А потім, коли вони викликали поліцію, а поліцейські вилучили зброю і відкрили справу за статтею хуліганство, Володимир Ковальчук написав брехливий від початку до кінця пост в надії, що це захистить його від справедливого покарання за свої правопорушення", - зазначає Геращенко.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУНП в місті Київ, за цим фактом відкрито кримінальну провадження.

"В даний час слідчі Дніпровського управління поліції почали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. В ході досудового розслідування будуть встановлені всі обставини інциденту і проведені необхідні слідчі дії", - сказано в повідомленні поліції.

Нагадаємо, в Україні є близько мільйона одиниць легальної вогнепальної зброї на руках.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП