ukenru
u-ssha-zaareshtuvali-pidozryuvanogo-u-planuvanni-teraktu

У США заарештували підозрюваного у плануванні теракту

 • 6596 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Житель американського штату Меріленд, підозрюваний в плануванні терористичної атаки, був заарештований правоохоронними органами США. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

За словами поліції, чоловік планував за допомогою вантажівки збити пішоходів.

Федеральні прокурори планують звернутися до судді з проханням не відпускати під заставу 28-річного Ронделла Генрі з Джермантауну. Вони вважають, що Генрі становить загрозу для людей і може спробувати втекти.

За словами обвинувачення, Генрі вкрав вантажівку в одному з торгових центрів у минулому місяці, і вивчав околиці Вашингтона для проведення терористичної атаки.

Після того, як підозрюваному не вдалося прорватися через систему безпеки в міжнародному аеропорту Даллеса, його звинуватили у в'їзді в національну гавань в Меріленді - уздовж якої розташовані магазини і ресторани, які користуються великою популярністю серед туристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім відкидає зв'язок Трампа з терактом у Новій Зеландії

Поліція заарештувала Генрі на наступний ранок після того, як він вибрався з пристикованого човна, в якому ховався всю ніч.

Сторона обвинувачення стверджує, що підозрюваний планував в'їхати на викраденому вантажівці в пішоходів. Як стверджується, він сказав поліції: "Я просто збирався продовжувати їздити, їздити і їздити. Я не збирався зупинятися".

За словами сторони обвинувачення, Генрі був натхненний терактом в Ніцці, в результаті якого загинули 86 осіб.

Сторона звинувачення стверджує, що підозрюваний відчуває "ненависть до тих, хто не сповідує іслам".

Поки що Генрі звинувачується в перевезенні вкраденого автомобіля між штатами. Невідомо, чи будуть йому пред'явлені додаткові звинувачення.

Нагадаємо, у США заарештували лейтенанта за підозрою в підготовці теракту.

Українські Національні Новини

Новини Світу