ukenru
u-ssha-vpershe-viyavleniy-afrikanskiy-shtam-koronavirusu

У США вперше виявлений африканський штам коронавірусу

 • 13032 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Новий варіант коронавірусу, виявлений в Південній Африці, був вперше виявлений в Сполучених Штатах, причому відразу два випадки були діагностовані в Південній Кароліні, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Так, за даними департаменту охорони здоров'я штату Південна Кароліна, два випадки не пов'язані між собою, і у людей немає історії недавніх поїздок.

"Це лякає, тому що це означає, що в штаті може бути більше невиявлених випадків", - заявив лікар Крутіка Куппаллі, лікар-інфекціоніст Медичного університету Південної Кароліни в Чарльстоні.

Двоє людей, інфікованих новим варіантом вірусу, - дорослі. Один з них проживає в провінції Південної Кароліни, а інший - в регіоні Пі-Ді.

Нові штами

На цьому тижні раніше в штаті Міннесота ідентифікували людину, інфіковану новим "бразильським" варіантом коронавірусу.

На сьогодні в світі було зафіксовано поширення трьох нових небезпечних варіантів коронавірусу - з Великої Британії, Південної Африки і Бразилії. Всі вони, за попередніми даними, є більш заразними, але поки немає доказів, що вони призводять до більшої кількості смертей.

За даними Інституту Роберта Коха (RKI), виявлений в Бразилії новий варіант коронавірусу схожий за своїми змінами на мутацію, яку виявили в Південній Африці.

Вакцина

Американська біотехнологічна компанія Moderna запустила випробування нової вакцини проти COVID-19, на тлі того, як компанія попередила, що її нинішня вакцина менш ефективна в боротьбі зі штамами з Південної Африки і Великої Британії.

Раніше також стало відомо, що вакцина від COVID-19, розроблена Pfizer і BioNTech, ймовірно, захистить від більш заразного варіанту коронавірусу, виявленого у Великій Британії, який поширився по всьому світу.

Українські Національні Новини

Новини Світу