u-spravakh-maydanu-20-osib-zvilneno-vid-vidpovidalnosti-cherez-zakinchennya-strokiv-davnosti

У "справах Майдану" 20 осіб звільнено від відповідальності через закінчення строків давності

 • 522864 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. У справах Майдану засуджено 29 осіб, ще 20 осіб звільнено від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності. Про це повідомив представник Офісу Генерального прокурора України Олексій Донський під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«У нас на сьогодні засуджено у справах Майдану – це я беру провадження виключно ОГП – 29 осіб. Ще 20 осіб звільнено від кримінальної відповідальності з не реабілітуючих підстав, тобто у звязку із закінченням строків давності», - розповів Донський.

За його словами, головна проблема – це дисбаланс між кількістю обвинувальних актів, які скеровуються в суди і як сніжних ком їх кількість постійно наростає в судах, і між кількістю обвинувальних вироків.

«Тобто справи роками лежать в судах, роками триває їх розгляд і якщо в незначній кількості справ ми можемо говорити про те, що вони з об'єктивних причин мають розглядатися довгий час з огляду на їх складність, кількість учасників, злочинів, то є значна кількість справ, в яких ніяк не можна виправдати їх тривалий розгляд», - зазначив Донський.

Доповнення

Печерський районний суд Києва 5 грудня ухвалив обвинувальний вирок щодо колишнього працівника батальйону поліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області. Його засудили до восьми років позбавлення волі.

У листопаді 2022 року повідомлялося, що у справах Майдану до суду передали 19 обвинувальних актів щодо 50 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з прем'єром Нідерландів у Києві

     • 745404 переглядiв

    ТОП покупок українців на День святого Валентина

     • 640139 переглядiв

    В Україні оголошена масштабна повітряна тривога

     • 517720 переглядiв