ukenru
u-sap-zaznachyly-shcho-pravookhorontsi-ne-znaishly-dostatno-dokaziv-vchynennia-liievym-zlochynu-pid-chas-pidpysannia-kontraktu-pro-postachannia-boieprypasiv-advokat

У САП зазначили, що правоохоронці не знайшли достатньо доказів вчинення Лієвим злочину під час підписання контракту про постачання боєприпасів - адвокат

 • 30348 переглядiв

Головна група прокурорів заявила, що проти колишнього чиновника Міноборони Олександра Лієва недостатньо доказів, щоб кваліфікувати його дії за кримінальною справою, пов'язаною з контрактом на постачання боєприпасів львівському "Арсеналу".

Керівник групи прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у постанові про зміну підслідності кримінального провадження щодо не постачання боєприпасів за контрактом між Міністерством оборони України і компанією "Львівський арсенал" вказав, що проти колишнього чиновника МОУ Олександра Лієва не зібрано достатньо доказів. Про це заявили адвокати ексчиновника під час судового засідання щодо зміни запобіжного заходу Лієву, передає УНН.

Деталі

Засідання розпочалося ще о 15:00, проте на нього з'явилися лише адвокати ексчиновника, у суд не прийшли прокурори, також не був доставлений із СІЗО і сам Лієв. Тому слідчий суддя ВАКС переніс засідання на 18:30 для того, щоб прокурори з'явилися в суд. Але, ніхто так більше і не приїхав на засідання, хоча в групі аж 13 прокурорів. Не змогли організувати й відеоконференцію Лієва із судом через те, що в СІЗО нібито зникло світло.

Ми дізналися про суттєву зміну обставин… Детектив надіслав суду постанову старшого групи прокурорів на той час Юрія Лучківа про зміну підслідності. І, фактично, як підставу для зміни підслідності пан Лучків вказав те, що незважаючи на те, що підозрювані Лієв та Нахкур на момент вчинення інкримінованого злочину були службовими особами третього рангу виконавчої влади, на теперішній час у провадженні не зібрано достатніх доказів для кваліфікації їхніх дій за ч.5 ст.191 ККУ. Впродовж цього місяця (поки Лієв знаходився в СІЗО – ред.) очевидно проводились якісь слідчі дії і в результаті старший групи прокурорів дійшов висновку, що недостатньо даних, щоб кваліфікувати статті Лієва та Накхура за ч.5. ст.191 ККУ… Відповідно таке формулювання цієї постанови свідчить про те, що орган прокуратури дійшов висновку про необґрунтованість підозри про вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 ККУ

сказав адвокат Маркіян Бем.

При цьому, він наголосив, що жодної іншої підозри у Лієва за іншими статтями ККУ немає.

Нагадаємо

27 січня Служба безпеки України затримала Олександра Лієва у справі про підписання контракту Міністерства оборони з "Львівським арсеналом" про поставку боєприпасів. За кілька днів, 30 січня, Вищий антикорупційний суд відхилив клопотання сторони обвинувачення і відмовив у застосуванні до Лієва будь-якого запобіжного заходу.

Прокурори оскаржили це рішення і 12 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду обрала Лієву запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці до 8 квітня 2024 року з можливістю внесення 50 млн гривень застави. Сам екскерівник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони заявив, що вважає рішення суду неправомірним.

УНН вирішив розібратися у цій справі і відновити хронологію подій, які відбувалися навколо контракту на постачання боєприпасів.

12.02.24, 20:20 • [views_0]

Лілія Подоляк

Війна