ukenru
u-samopomochi-pidtrimali-viynu-proti-natsionalnoyi-lotereyi

У Самопомочі підтримали війну проти "Національної лотереї"

 • 7476 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Народні депутати від "Самопомочі" підтримали наміри очільника партії Андрія Садового очистити Львів від нелегальних гральних закладів під вивіскою “Національної лотереї”, передає УНН.

"Я вітаю будь-які ініціативи, спрямовані на те, щоб чи то гральний, чи то алкогольний ринок працював відповідно до закону. Тому що мене, як громадянина України, дратують всі ці незаконні заклади", - каже нардеп Олександр Опанасенко.

При цьому, він додає, що впорядковувати ринок перш за все має не мер міста, а Мінфін. Його колега - Сергій Кіраль, схожої думки. Він вважає, що із нелегалами має боротися не мерія, а МВС.

"Мені взагалі дивно, що мери міст повинні займатися питаннями, які мали б бути врегульовані на рівні держави, і особливо - на рівні МВС. Тому що законодавчо це питання врегульоване - азартні ігри заборонені. А дотримання законності - це питання виключно поліції.

Поліція повина бути спроможною розслідувати і притягувати до відповідальності винних. Не тільки співробітників закладів, але й організаторів бізнесу", - пояснює нардеп.

Але замість того, щоб боротися, поліція покриває злодійство, вважає Кіраль.

"Ні в кого немає сумніву, що дуже часто за цими ділками стоять як діючі, так і колишні силовики, які кришують цей бізнес. Можливо, це і є причиною, чому поліція не в змозі приборкати нелегалів. Правоохоронці, замість боротьби, покривають цей бізнес і мають з цього відповідно вигоду", - додав нардеп.

Нагадаємо, у столиці нелегальних точок вже нараховано дві сотні. Тільки у Святошинському районі столиці їх близько 20, в Голосіївському - майже 15, в центрі міста - близько 30. Одна з них функціонує за адресю: вулиця Басейна, 10. І про неї неодноразово писав УНН, звертаючи увагу правоохорнців.

Також УНН виявив, що ліцензією “Національної лотереї” користується онлайн-казино “Космолот”, що закликає людей грати в заборонені азартні ігри в інтернеті.

Українські Національні Новини

Політика