ukenru
u-rpts-zayavili-scho-upts-mp-mozhe-zvernutisya-do-yespl

У РПЦ заявили, що УПЦ МП може звернутися до ЄСПЛ

 • 10422 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У Російській православній церкві заявили, що "втручання влади в релігійне життя України" може бути оскаржене в Європейському суді з прав людини. Про це заявив заступник голови Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Російської православної церкви Вахтанг Кипшидзе, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Принцип релігійного нейтралітету держави знаходить рішення у всіх рішеннях ЄСПЛ, і я думаю, що в Української православної церкви (Московського патріархату - ред.) є абсолютно впевнені перспективи перемогти українську державу..." - повідомив Кипшидзе.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада відхилила чотири постанови про скасування закону, яким були внесені зміни до ЗУ "Про свободу совісті та релігійні організації" в частині зміни релігійними громадами підпорядкованості.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв днями підписати закон про гарантії мирного переходу парафій УПЦ Московського патріархату в Православну церкву України.

Нагадаємо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня 2018 року було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Єпіфанія.

5 січня 2019 року відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення в Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули в Стамбул для підпису членами Синоду на Фанарі і повернули в Україну.

Українські Національні Новини

Політика