ukenru
u-rosiyi-podruzhzhya-zvinuvatili-v-derzhavniy-zradi-cherez-foto-z-vesillya

У Росії подружжя звинуватили в державній зраді через фото з весілля

 • 40918 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. У Росії Федеральна служба безпеки завершила розслідування справи щодо двох жителів Калінінграда, яких запідозрили у державній зраді. Спецслужба звинувачує подружжя Антоніну Зиміну і Костянтина Антонця в розкритті особистості чинного співробітника ФСБ. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету "Коммерсант".

Суть справи полягає в тому, що співробітник спецслужби був запрошений на весілля, фото і відео з якого потрапили в мережу.

Подружжя звинувачують в тому, що вони розкрили особистість оперативника на ім'я Максим спецслужбам Латвії.

"За результатами розслідування обвинуваченим інкримінують лише один епізод - розкриття особистості чинного оперативника калінінградського управління ФСБ. Підслідні провини не визнають, а їхні родичі згадують, що чекіст - колишній однокашник Антоніни Зіміної по університету, п'ять років тому на весіллі фігурантів сам роздавав свої візитки, фотографувався з гостями і не приховував своєї приналежності до спецслужби", - пишуть в газеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії пенсіонера засудили за держзраду через "шпигунство" на користь України

Повідомляється, що Директор Балтійського центру діалогу культур Антоніна Зіміна та її чоловік-юрист були арештовані в липні 2018 року. Суть звинувачень слідством публічно не розкривалася. Однак зараз подружжю інкримінується ст. 275 КК РФ (Державна зрада), вони приступили до ознайомлення з матеріалами розслідування - в справі 12 томів.

Батько обвинуваченої повідомив газеті, що викритий ФСБшник не проходить у справі навіть свідком, а нікого з людей, які були гостями на весіллі, нібито теж не опитували. Тим часом Антоніна Зіміна, як і раніше, перебуває в СІЗО "Лефортово", хоча дозволений законодавством термін її утримання під вартою, за словами її батька, закінчився ще в грудні 2019 року.

Нагадаємо, що в Києві заочно засудили суддю так званого "Ялтинського міського суду Республіки Крим Російської Федерації" за державну зраду. Йому дали до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП