u-rosii-zaiavyly-shcho-ukraina-nibyto-hotuie-pidryv-damb-bilia-kyieva-ta-kaneva

У росії заявили, що Україна нібито готує підрив дамб біля Києва та Канева

 • 70489 переглядiв

росія звинуватила Україну в тому, що вона нібито планує підірвати греблі Київської ГЕС і Канівського водосховища, щоб звинуватити в цьому рф.

У росії заявили, що Україна нібито готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб нібито звинуватити в цьому росію. Про це заявила речниця російського мзс марія захарова, передають російські ЗМІ, пише УНН.

Деталі

Ми звернули увагу на звіт про дослідження так званим Світовим дата-центром геоінформатики та сталого розвитку Київського політехнічного інституту імені Сікорського можливих сценаріїв затоплення прилеглих територій внаслідок руйнування дамб окремих водосховищ Дніпровського каскаду

- заявила захарова під час брифінгу. 

Вона підкреслила, що у вересні і в жовтні 2022 року цей центр вже моделював наслідки прориву греблі Каховської ГЕС. 

За її словами, Україна нібито планує руйнування дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища для чергової провокації проти росії.

У певному вигляді дамба точно потрібна - Кубраков про дискусії щодо необхідності відбудови Каховської ГЕС 05.01.24, 13:13

Нагадаємо

Торік директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота запевнив, що російські війська не зможуть підірвати Київську гідроелектростанцію, оскільки вона захищена від можливих ударів як з повітря, так і зсередини. 

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі