u-rosii-rozghlianut-zakonoproiekt-pro-zaboronu-abortiv-u-pryvatnykh-klinikakh

У росії розглянуть законопроєкт про заборону абортів у приватних клініках

 • 32001 переглядiв

До Державної Думи рф внесено законопроєкт про заборону абортів у приватних клініках на тлі рекомендацій гінекологам державних клінік пропагувати пологи і дебатів про стимулювання лікарів до відмови від абортів.

До Держдуми рф внесли законопроект про заборону абортів у приватних клініках. Про це пише низка російських ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Россііцкіе медіа зазначають, що зараз в їхній країні на приватні клініки припадає одна п'ята від усіх процедур штучного переривання вагітності. штучного переривання вагітності. У державних же клініках пацієнткам складно відстояти свої права на аборт. Крім того, МОЗ рф видало рекомендації всім гінекологам у державних клініках розповідати пацієнткам про плюси дітонародження.

На думку деяких російських чиновників скорочення кількості абортів має позитивно позначитися на демографічній ситуації країни загалом. Оскільки, на їхню думку, така заборона підвищить загальну народжуваність.

Однак, російські демографи твердять протилежне, і постійно вказують на те, що обмеження доступу до абортів або їх повна заборона не призведе до стабільного збільшення народжуваності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: у курській області рф ухвалили законопроєкт про заборону "пропаганди" абортів

Контекст

У листопаді стало росЗМІ повідомляли про лист патріарха Кирила до Держдуми. У зверненні до політиків священнослужитель просив законодавчо заборонити аборти в приватних клініках.

За останні чотири місяці від абортів уже відмовилися приватні клініки п'яти суб'єктів рф, включно з анексований Крим. Ще в чотирьох суб'єктах ввели адміністративні штрафи за "схиляння" жінок до абортів. 

Крім того, напередодні віце-спікер Держдуми Толстой розмірковував про те, що б заснувати премії лікарям за відмовляння жінок від абортів.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі