ukenru
u-rf-zayavili-scho-ukrayina-virishila-vidati-obvinuvachenogo-u-vbivstvi-redaktora-forbes

У РФ заявили, що Україна вирішила видати обвинуваченого у вбивстві редактора Forbes

 • 11127 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Україна ухвалила рішення видати Росії 22 осіб, у тому числі Магомеда Дукузова, якого звинувачують у вбивстві головного редактора російського видання журналу Forbes Пола Хлєбнікова. Про це йдеться в щорічній доповіді генпрокурора РФ Юрія Чайки Раді Федерації, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Не дивлячись на ускладнення міждержавних відносин Росії і України, завдяки зусиллям Генеральної прокуратури РФ компетентними органами України в поточному році прийнято рішення про видачу в Росію 22 осіб, в тому числі Дукузова М. І., якого звинувачують у вбивстві громадянина США Пола Хлєбнікова", - йдеться в доповіді.

Зазначено, що у 2017 році Генеральна прокуратура РФ направила запит в Україну про видачу Дукузова для притягнення до кримінальної відповідальності.

Кримінальну справу стосовно Дукузова перебуває у провадженні Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ, пише видання. Він звинувачується в тому, що 25 червня 2004 року в Москві в складі злочинного співтовариства, діючи з корисливих мотивів та за наймом, з особливою жорстокістю і загальнонебезпечним способом скоїв убивство колишнього заступника глави уряду - керівника апарату голови адміністрації Чечні Якова Сергуніна.

За версією слідства, 9 липня 2004 року в Москві Дукузов в складі злочинного співтовариства, діючи з корисливих мотивів та за наймом, скоїв вбивство Хлєбнікова, пише видання.

УНН очікує підтвердження цієї інформації з української сторони.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Києві правоохоронці затримали уродженця Чечні, оголошеного в міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. За інформацією Інтерполу, іноземець брав участь у здійсненні ряду вбивств на замовлення, зокрема, головного редактора російського видання Forbes - громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови - керівника апарату Уряду Чеченської Республіки в 2001-2003 роках.

Генпрокуратура РФ вимагала від України видати Магомеда Дукузова, обвинуваченого в причетності до вбивства головного редактора російського видання журналу Forbes Пола Хлєбнікова.

Українські Національні Новини

Новини Світу