u-rf-provely-vyprobuvannia-mizhkontynentalnoi-balistychnoi-rakety-shcho-vidomo

У рф провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети: що відомо

 • 32456 переглядiв

Росія успішно провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети з полігону Капустин Яр, щоб підтвердити надійність своїх стратегічних ракетних систем.

У рф з полігону Капустін Яр проведено випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети. Про це заявили у міноборони рф, передає УНН.

"12 квітня 2024 року з 4-го державного центрального міжвидового полігону Капустін Яр в Астраханській області бойовим розрахунком Ракетних військ стратегічного призначення здійснено успішний пуск міжконтинентальної балістичної ракети рухомого ґрунтового ракетного комплексу", - йдеться у повідомленні.

За даними міноборони рф, даний пуск проводився в рамках випробувань перспективних ракетних комплексів, а також підтвердження стабільності ракет, що перебувають на озброєнні.

"Отримані результати підтверджують високу надійність російських ракет із забезпечення стратегічної безпеки російської федерації. Завдання пуску виконано у повному обсязі", - зазначено у повідомленні.

Додамо

Перед появою заяви міноборони рф жителі Астрахані та Волгограда оприлюднили сліди "чогось незрозумілого" у небі. Telegram-канали припускали, що це випробувальний запуск міжконтинентальної ракети.

Рік тому з полігону Капустін Яр у північно-східній частині Астраханської області також випробовували міжконтинентальну балістичну ракету. Тоді, як писали в міноборони рф, "навчальна бойова частина ракети із заданою точністю вразила умовну мету на полігоні в Казахстані".

Антоніна Туманова

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Чехія знайшла понад мільйон артснарядів для України

 • 47210 переглядiв

Україна веде переговори з 10 країнами щодо безпекових угод

 • 32040 переглядiв

Культовий серіал "Мелроуз Плейс" збираються перезавантажити

 • 102881 переглядiв

Понад 50 ракет випустили по Ізраїлю з боку Лівану

 • 26578 переглядiв