ukenru
u-rf-porushili-dvi-spravi-cherez-napadi-na-spivrobitnikiv-posolstva-u-kiyevi

У РФ порушили дві справи через "напади" на співробітників посольства у Києві

 • 9102 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Слідчий комітет Російської Федерації порушив дві кримінальні справи за фактами підпалу автомобіля посольства РФ в Києві і погроз на адресу директора Російського центру науки і культури Костянтина Воробйова. Про це повідомила прес-служба СК РФ, передає УНН.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено дві кримінальні справи за фактами нападів в Києві в 2018 році, в результаті яких постраждало майно посольства РФ, а також завдано шкоди дипломатичному працівникові. Ухвалення цих процесуальних рішень через такий тривалий час пов'язане з необхідністю отримання значимої для слідства інформації і збору додаткових відомостей", - повідомила прес-служба відомства.

Як нагадали в СК РФ, 26 листопада 2018 року в Києві невстановлені особи здійснили напад на службовий транспорт співробітника посольства РФ в Україні. Вони облили автомобіль легкозаймистою рідиною, а потім підпалили його. У результаті цих дій посольству було завдано матеріальної шкоди. Як зазначили у відомстві, нападники були інформовані про приналежність підпаленого ними автомобіля до російських закордонних установ, яке експлуатується особою, яка користується міжнародним захистом та імунітетами. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину щодо нападу на транспортний засіб особи, яка користується міжнародним захистом.

Окрім того, слідство кваліфікувало напад групи людей на директора Російського центру науки і культури, радника посольства Росії в Україні Костянтина Воробйова в травні 2018 року в Києві на вулиці Братській як напад на особу, яка користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин.

Як нагадали в прес-службі, тоді раднику посольства плеснули їдку рідину, яка важко змивається, в обличчя, нібито ображали його і погрожували йому фізичною розправою, а також вимагали покинути територію України. Мотивом цього злочину, за даними слідства, було бажання нападників "ускладнити міжнародні відносини між Україною і Російською Федерацією". Наразі проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин цих нападів та осіб, до них причетних.

Нагадаємо, у кінці листопада минулого року СК РФ порушив дві кримінальні справи за ознаками нападу на установи, які користуються міжнародним захистом.

Як повідомляв УНН, у листопаді 2018 року під консульством РФ в Харкові палили шини і фаєри. У вересні 2018 року автомобілі гостей прощальної вечері екс-глави Росспівробітництва облили фекаліями.

Українські Національні Новини

Політика