ukenru
u-rf-khochut-priymati-na-derzhsluzhbu-ukrayintsiv-iz-rosiyskimi-pasportami

У РФ хочуть приймати на держслужбу українців із російськими паспортами

 • 11572 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Держдума Росії ухвалила в першому читанні проект закону, який дозволяє приймати на державну, цивільну і муніципальну службу громадян України, які отримали російський паспорт. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Авторами ініціативи виступили депутати Держдуми, серед яких Сергій Гаврилов, Дмитро Саблін, Ільдар Гільмутдінов і Руслан Бальбек. Політики запропонували внести поправки в закон, щоби українці, які забажали отримати громадянство Росії, визнаються "особами, які не мають громадянства України, на підставі добровільного волевиявлення".

Депутати Держдуми уточнили, що в основному законопроект торкнеться жителів окупованого Криму та Севастополя.

Також в законі йдеться, що російське законодавство не дає права приймати на державну, цивільну службу, а також в органи внутрішніх справ без документально засвідченого факту виходу з українського громадянства оформленого в простій письмовій формі без підтвердження української сторони.

Нагадаємо, у квітні 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що три мільйони українців живуть у РФ. Тобто, майже кожен 12-й українець.

Раніше УНН повідомляв, що МВС Росії має намір спростити отримання громадянства РФ для українців.

Українські Національні Новини

Новини Світу