u-razi-vidsutnosti-fors-mazhoriv-kuleba-zayaviv-scho-peremovini-pro-chlenstvo-v-yes-mozhut-pochatisya-do-kintsya-roku

У разі відсутності форс-мажорів: Кулеба заявив, що перемовини про членство в ЄС можуть початися до кінця року

 • 759750 переглядiв

Цитата

«Ми на шляху. На тому шляху над яким Президент самого початку працював, щоб максимально швидко отримати статус кандидата на членство, а потім максимально швидко зайти у фазу переговорів щодо членства. Тобто подолати два кроки максимально швидко замість багаторічного процесу. Ми рухаємося саме туди на нормальній що називається крейсерській швидкості. Якщо ніяких форс-мажорів не трапиться, то все буде добре», - розповів Кулеба.

На запитання чи впишеться Україна у графік, щоб до кінця року запустити процес переговорів щодо членства у ЄС, Кулеба відповів: «Наразі ми в цей графік вписуємося. Але якщо між зараз та кінцем року нічого форс-мажорного не відбудеться, то ми пройдемо цей шлях гідно і треба відзначити надзвичайну позитивну допомогу, яку надає президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в тому, щоб Україна цей шлях пройшла».

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що у звіті Європейського Союзу цього тижня буде сказано, що Україна виконала 2 із 7 умов для початку переговорів про членство.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що не має жодного сумніву, що Україна стане частиною європейської сім'ї. Вона заявила, що обов'язком країн ЄС є інвестувати в Україну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі