u-povitrianomu-prostori-bilorusi-vyiavyly-dva-udarni-bpla-beloruski-haiun

У повітряному просторі білорусі виявили два "Шахеди" - "Беларускі Гаюн"

 • 25389 переглядiв

Два безпілотники-камікадзе типу "Шахед" увійшли в повітряний простір білорусі, один із них, пролетівши понад 300 кілометрів, досягнув Могильова, а другий був перехоплений літаками ВПС Білорусі.

У повітряному просторі білорусі було виявлено ще два дрони-камікадзе типу "шахед". Пише УНН з посиланням на ТГ-канал проекту "Белорускі Гаюн".

Дрон-камікадзе типу "шахед", який зайшов до Білорусі в районі 8:40 ранку курсом на Наровлю, наразі вже ймовірно долетів до Могильова. Йому на перехоплення о 09:15 з аеродрому "Барановичі" було піднято винищувач Су-30 ВПС РБ, а з аеродрому "Мачулищі" о 09:10 вертоліт Мі-24 ВПС РБ. За нашими даними маршрут шахеда такий: Захід у Білорусь у районі траси Р37 (с. Олександрівка), подальший рух на м. Наровля, далі БПЛА зайшов у Могильовську область і рухався на Бобруйськ, Бихов, Березине і далі на Могильов. На поточний момент БПЛА вже пролетів над Білоруссю понад 300 км.

- ідеться у повідомленні. 

При цьому вказується, що в повітряний простір Білорусі починаючи з 11 липня зайшов 4-й дрон-камікадзе. Підтверджується, що це 2-й БПЛА за сьогоднішній день. Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що протиповітряна оборона України знищила 2 ударні безпілотники типу Shahed, ще 2 "шахеди" були локально втрачені в повітряному просторі Білорусі, а 8 розвідувальних безпілотників було збито на півдні та сході України.

Ігор Тележніков

Війна

Популярні

Новини по темі

Більше ніж половина українців не вважають себе європейцями

 • 104012 переглядiв