ukenru
u-pivnichnu-irlandiyu-zavezli-myaso-zarazhene-achs

У Північну Ірландію завезли м'ясо, заражене АЧС

 • 8374 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. У Північну Ірландію завезли м'ясо, заражене вірусом африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє Департамент сільського господарства, навколишнього середовища та сільських справ (DAERA), передає УНН з посиланням на pigprogress.net

За даними DAERA, наявність вірусу АЧС у м'ясі було підтверджено в ході лабораторних досліджень продукту, проведених Інститутом агропродовольчих і біологічних наук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінсільгосп Камбоджі хоче дозволити продаж свиней з уражених АЧС ферм

У зв'язку зі сформованою ситуацією у DAERA нагадали, що у країні діє заборона на ввезення продукції тваринного походження.

"У разі якщо пасажири перевозять продукцію тваринного походження в багажі - вони повинні бути готові до того, що співробітники аеропортів мають право вилучати товар", - йдеться в заяві DAERA.

Нагадаємо, в Україні не вщухає АЧС: з початку року зафіксовано більше 30 випадків захворювання. У 2018 році в Україні контролери зареєстрували 145 випадків АЧС.

За словами депутата Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

Ба більше, в Україні фермери масово приховують АЧС, упевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

Українські Національні Новини

Новини Світу