u-osnovniy-sesiyi-nmt-vzyali-uchast-ponad-260-tisyach-vipusknikiv-vitrenko

У основній сесії НМТ взяли участь понад 260 тисяч випускників - Вітренко

 • 265215 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Цьогоріч в основній сесії Національного мультипредметного тесту (НМТ), яка тривала з 7 по 20 червня, взяли участь 261 тисяча 825 випускників, з них 20 тисяч і дев'ять осіб - за кордоном. Тестування проводилися у 47 містах 30 країн, повідомив на брифінгу заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко, передає УНН.

Цитата

"Участь у Національному мультипредметному тесті взяли участь 261 тисяча 825 осіб, з них 20 тисяч 9 - за кордоном. З різних причин, на жаль, не завершили тестування 728 осіб, з них 16 - за кордоном. Понад 93% учасників, а це 260 тисяч 381 особа отримала бали, які дають їм змогу вступати до закладів вищої освіти України", - поінформував заступник міністра.

Деталі

Він зазначив, що основна сесія НМТ, окрім України, проходила у країнах Європейського Союзу, Азербайджані, Туреччині, Канаді та Сполучених Штатах. За словами Вітренка, було проведено десять днів оцінювання, 20 змін у 670 тимчасових екзаменаційних центрів, 62 з яких були розташовані за кордоном.

На питання, який середній бал випускників у 2023 році, заступник міністра відповів, що у Міністерстві освіти і науки України вважають такий підрахунок "некоректним", оскільки залежно від обраної спеціальності діють окремі вагові коефіцієнти.

"Цього року випускники мали здавати два обов'язкові предмети - математику та українську мову. Ще один предмет - історію України, іноземну мову, фізику, хімію, біологію - на вибір. З будь-яким набором предметів можна вступати до будь-якого закладу освіти. Але, залежно від спеціальності, в дію вступають вагові коефіцієнти. Тому, для одного й того самого випускника середній бал, якщо він йтиме на різні спеціальності буде різний", - пояснив Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати основної сесії НМТ-2023: чи можна їх оскаржити?

Водночас він поінформував, що за даними Міносвіти, 253 випускники не склали обов'язковий тест з української мови, що менше 0.1%. Ще 13 тисяч 760 учасників отримали понад 180 балів з цього предмету. Щодо математики, продовжив заступник, то 8 тисяч 475 абітурієнтів отримати 181 бал і вище.

"Ми вважаємо, що цього року, попри надскладні умови навчання, наші випускники впоралися і наші діти показали свою жагу до знань, і високий рівень знань, який вони продемонстрували під час складання Національного мультипредметного тесту.

Нагадаємо

11 липня стартувала додаткова сесія Національного мультипредметного тесту, яка триватиме до 24 липня.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Туреччині почалися лісові пожежі, людей евакуюють

     • 566425 переглядiв