ukenru
u-nyu-yorku-zibravsya-radbez-oon-schodo-ukrayinskogo-movnogo-zakonu

У Нью-Йорку зібрався Радбез ООН щодо українського мовного закону

 • 8919 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Засідання Ради Безпеки ООН щодо українського мовного закону, скликане на вимогу Російської Федерації, розпочалось сьогодні о 17:00 за київським часом, передає кореспондент УНН.

Першою з доповіддю виступила заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі ДіКарло.

Після неї доповідатиме верховний комісар ОБСЄ з питань національних меншин Ламберто Заньєр.

Як повідомляв УНН, 20 травня російська сторона намагалася скликати засідання у день інавгурації Президента України. Цього разу формальним приводом стало набуття законом чинності.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів.

Сам закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" направили на підпис Президенту 14 травня, який підписав його 15 травня.

У газеті Верховної Ради "Голос України" текст закону опублікували 16 травня. Переважна більшість його норм набуває чинності за два місяці після опублікування.

16 липня закон набув своєї чинності.

У законі, серед іншого, йдеться, що володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків зобов’язані Президент, Голова Верховної Ради та його заступники, Прем’єр-міністр, усі члени уряду, керівники державних установ, підприємств і відомств, державні службовці та посадовці всіх рангів, керівники та особовий склад Нацполіції, судді, адвокати й нотаріуси, керівники закладів освіти, педагоги та медичні працівники державних і комунальних закладів охорони здоров’я.

Українські Національні Новини

Політика