ukenru
u-nimechchini-zapidozrili-pershiy-vipadok-shtamu-koronavirusu-omicron

У Німеччині запідозрили перший випадок штаму коронавірусу Omicron

 • 20872 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Міністр у соціальних справах землі Гессен у Німеччині Кай Клозе повідомив, що в країні можливо зафіксували перший випадок зараження коронавірусом штаму Omicron, пише УНН.

Цитата:

“Цілком імовірно, що варіант Omicron вже прибув до Німеччини. Кілька ознак, характерних для Omicron, були виявлені минулої ночі у прибулого з Південної Африки", - написав він у Twitter.

Деталі

Він додав, що наразі очікується остаточне підтвердження результату. Міністр закликав жителів Німеччини пройти самоізоляцію і тестування на коронавірус у разі недавнього повернення з країн Південної Африки.

До слова

На думку лікарів, коронавірус може стати сезонним захворюванням, якщо вчені винайдуть ефективний препарат проти COVID-19. Такий медичний виріб може, за словами низки вчених, з'явитися вже найближчим часом в Україні.

Його створили вітчизняні вчені, а розробкою займалися ізраїльські вчені разом з українськими. Відомо, що до складу входить хлорна кислота з гіпохлоритом іону, натрію хлорид і вода. Він вже показав свою ефективність і використовується для збереження критичної інфраструктури Ізраїлю.

Доповнення

Напередодні перший випадок нового штаму в Європі виявили в Бельгії. А сьогодні вранці органи охорони здоров'я Нідерландів заявили, що 61 людина, яка прибула в Амстердам двома рейсами з Південної Африки в п'ятницю, дала позитивний результат на COVID-19. Зараз там проводять додаткове тестування, щоб визначити, чи є серед них випадки інфікування недавно виявленим варіантом коронавірусу Omicron.

Раніше деякі країни ухвалили рішення про закриття кордонів з країнами Африки через виявлення нового південноафриканського штаму коронавірусу.

Слідом за ЄС про закриття кордонів повідомив Ізраїль.

Окрім того, адміністрація Сполучених Штатів ухвалила рішення призупинити прийом приїжджих з восьми африканських країн через ризик поширення нового штаму коронавірусу.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу