ukenru
u-nimechchini-obrali-zaminu-merkel-u-khds

У Німеччині обрали заміну Меркель у ХДС

 • 19312 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Учасники онлайн-з'їзду Християнсько-демократичного союзу (ХДС) обрали прем'єр-міністра федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміна Лашета у якості кандидата на пост глави партії. Процедура виборів формально завершиться після голосування поштою. Про це повідомляє Deutsche Welle, інформує УНН.

"Учасники з'їзду Християнсько-демократичного союзу (ХДС) обрали новим главою партії 59-річного прем'єр-міністра федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміна Лашета. Його кандидатуру у суботу, 16 січня, підтримали у другому турі голосування учасники дводенного з'їзду ХДС, що проходила у режимі відеоконференції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що його суперниками у боротьбі за пост глави партії, що входить до правлячої у ФРН коаліції, були колишній глава фракції ХДС у бундестазі Фрідріх Мерц і глава зовнішньополітичного комітету бундестагу Норберт Реттген. У другому турі голосування брали участь Лашет і Мерц.

"Формально процедура обрання нового глави партії завершиться після голосування поштою, оскільки варіант онлайн-голосування не передбачений у законі про партії Німеччини. З'їзд ХДС з метою обрання нового глави двічі переносився через пандемію", - пише DW.

Вказується, що новий глава ХДС є одним з найбільш ймовірних кандидатів на пост канцлера від консервативного блоку ХДС/ХСС на вересневих виборах у бундестаг. При цьому потенційними кандидатами також вважаються прем'єр-міністр Баварії і глава Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зьодер, популярність якого значно зросла у масштабах всієї країни під час пандемії, а також міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан.

Також повідомляється, що Меркель, яка перебуває на посту канцлера ФРН вже 15 років, відмовилася знову висувати свою кандидатуру. У жовтні 2018 року вона заявила, що не братиме участі у виборчій кампанії на наступних виборах до бундестагу. Її наступницею стала Аннегрет Крамп-Карренбавер, яка у лютому 2020 року повідомила, що відмовиться від посади глави ХДС і не буде висуватися кандидатом у канцлери.

З тих пір керівництво християнських демократів через пандемію коронавірусу майже рік не могло визначитися з датою проведення виборчого з'їзду.

Як повідомлялося раніше в УНН, глава МОЗ Німеччини за популярністю обійшов Меркель - опитування.

Українські Національні Новини

Новини Світу