ukenru
u-nazk-pereviryayut-chi-vchasno-timoshenko-ta-vlasenko-zadeklaruvali-bagatomilyonni-dokhodi

У НАЗК перевіряють, чи вчасно Тимошенко та Власенко задекларували багатомільйонні доходи

 • 47621 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевіряє своєчасність подання народними депутатами України Юлією Тимошенко та Сергієм Власенком повідомлень про суттєві зміни у майновому стані. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НАЗК.

Так, раніше депутати подали до НАЗК відповідні документи у зв’язку з отриманням доходів від американської компанії Reid, Collins, Tsai LLP.

"Юлія Тимошенко отримала від компанії 148 млн грн, задекларувавши цей дохід як "компенсацію шкоди, заподіяної політичними репресіями 2011-2014 років, яка отримана у США на стадії досудового врегулювання".

Сергій Власенко загалом отримав від компанії Reid, Collins, Tsai LLP іноземного доходу на майже 142 млн грн, що були перераховані чотирма платежами (18,8 млн грн, 56,9 млн грн, 57,3 млн грн та 8,9 млн грн)", - повідомили у НАЗК.

Раніше в УНН повідомлялося, що Тимошенко задекларувала понад 148 млн грн, внісши відповідні зміни щодо свого матеріального становища.

Також нагадаємо, нью-йоркська юридична фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom заплатила колишньому прем’єр-міністру Юлії Тимошенко та її адвокату, щоб уникнути позову через звинувачення у сприянні політичному переслідуванню. Йдеться про 11 мільйонів доларів або більше.

Нагадаємо, 22 лютого 2014 року Верховна Рада ухвалила постанову про виконання міжнародних зобов’язань України щодо звільнення експрем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка в жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією у 2009 році. Того ж дня її випустили на волю.

Українські Національні Новини

Політика