ukenru
u-natsbanku-povidomili-koli-banki-znizyat-stavki-po-kreditakh

У Нацбанку повідомили, коли банки знизять ставки по кредитах

 • 9028 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Комерційні банки будуть знижувати ставки по кредитах після рішення Національного банку України про зниження облікової ставки, що, своєю чергою, відбудеться після падіння інфляції до 5-6% - за прогнозами НБУ, не раніше 20202 року. Про це повідомив перший заступник голови НБУ Олег Чурій під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Зниження відсоткових ставок може відбутися тільки, коли ми побачимо, що процес зниження інфляції безповоротний, сильний, і тільки в тому разі, коли наш прогноз буде відповідати тим цілям, які ми бачимо щодо інфляційних цілей, - наступного року наш прогноз 6,3%. Це ще трохи вище нашої цілі в 5% +/- 1%, але ми вважаємо, що в цей діапазон інфляція повинна увійти 2020 року. Якщо ми будемо бачити, що інфляція знижується до цього рівня, НБУ може прийняти рішення про зниження своєї ключової ставки. І, відповідно, банки будуть приймати рішення знижувати свої ставки як по кредитах, так і по депозитах", - зазначив чиновник.

За його словами, нинішня жорстка монетарна політика НБУ полягає у високих ставках, що підвищує привабливість гривні як інструменту інвестування. Це підтверджує і ріст накопичень населення у національній валюті.

Нагадаємо, НБУ зберіг облікову ставку незмінною на рівні 18% річних.

Також нагадаємо, НБУ очікує підвищення банками процентних ставок за гривневими депозитами населення.

Українські Національні Новини

Економіка