ukenru
u-nabu-rozpovili-pro-stan-spravi-spetstekhnoeksportu

У НАБУ розповіли про стан справи "Спецтехноекспорту"

 • 17080 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Справа стосовно колишнього директора "Спецтехноекспорту" Владислава Бельбаса, якого підозрюють в причетності до розтрати 55,5 млн гривень, вже майже місяць перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу НАБУ.

"Справа щодо розтрати 2,225 млн доларів США (55,5 млн грн) держпідприємства "СпецТехноЕкспорт", що входить до ДК "Укроборонпром", вже майже місяць перебуває на розгляді ВАКС. Суду вирішувати долю п’ятьох обвинувачених…", - йдеться у повідомленні.

Також, повідомляється, що розслідування факту корупції у сфері оборони тривало порівняно недовго — 19 місяців.

"Упродовж цього часу детективи НАБУ допитали 31 свідка, направили 2 запити до інших країн, отримали 16 тимчасових доступів та висновки 2 судових експертиз. Обсяг матеріалів справи сягає 50 томів", - зазначається у повідомленні.

Окрім того, НАБУ нагадало, що в справі загалом п’ять підозрюваних. Зокрема, йдеться про:

  • чинного директора "СпецТехноЕкспорту" (на момент вчинення злочину — заступника директора "СпецТехноЕкспорту");
  • колишнього директора "СпецТехноЕкспорту";
  • ексзаступника директора "СпецТехноЕкспорту";
  • ексзаступника директора департаменту контракту № 1 "СпецТехноЕкспорту" (на даний час – підприємця);
  • ексначальника одного з відділів "СпецТехноЕкспорту" (на даний час – підприємця).

Так, слідство встановило, що у 2009 році за ініціативи керівництва "СпецТехноЕкспорту" держпідприємство уклало з іноземною компанією угоду з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом "СпецТехноЕкспорт" мав поставити військову продукцію, вироблену ДП "Завод 410 ЦА".

Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньоекономічного контракту, за що державне підприємство "СпецТехноЕкспорт" заплатило 2,225 млн доларів США. Натомість, детективи НАБУ встановили, що компанія-посередник заявлені послуги не надавала.

Нагадаємо, НАБУ раніше арештувало майно посадовців "Спецтехноекспорту", яких підозрюють у розтраті 55,5 мільйона гривень держпідприємства.

У цій справі торік суд арештовував тодішнього директора ДП "Спецтехноекспорт" Владислава Бельбаса та ексзаступника директора "Спецтехноекспорту" Дениса Панасенка із альтернативою застави.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП