ukenru
u-moz-zapevnili-scho-paniki-u-likariv-cherez-koronavirus-nemaye

У МОЗ запевнили, що у лікарів немає паніки через коронавірус

 • 10486 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. В Україні немає паніки у лікарів через можливий спалах коронавірусу. Про це сказав заступник голови МОЗ, головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу, передає УНН.

"Жодної паніки серед медичних працівників не існує, всі чекають на випадок, який може бути, але підтримують дії уряду, які спрямовані на запобігання та появі на території нашої країни коронавірусної інфекції. Ми маємо 12 тис. ліжок в інфекційних стаціонарах, біля 2,5 тисяч боксів в інфекційних відділеннях, ми маємо палати інтенсивної терапії в інфекційних відділеннях. Всі розуміють, якщо у нас почнеться спалах, як будуть залучатися відділення інтенсивної терапії з інших відділень, не обов’язково з інфекційних відділень", – зазначив Ляшко.

За його словами, українські лікарні забезпечені апаратами штучної вентиляції легень.

"Ми маємо забезпеченість апаратами для штучної вентиляції легень: 0,63 на ліжко. Це доволі високий показник… Ми можемо сказати, що обладнання достатньо, щоб забезпечити вчасне надання медичної допомоги", - додав він.

Нагадаємо, зараз в Україні розпочались дослідження на виявлення коронавірусу у чотирьох людей, з них троє - іноземці, які перебувають у Києві та одна людина у Чернівцях, яка приїхала з Італії. 

Як раніше повідомлялося в УНН, від початку посилених заходів для недопущення занесення в Україну коронавірусної інфекції 25 лютого, температурному скринінгу було піддано майже 540 тис. громадян, які слідували в країну.

Українські Національні Новини

Суспільство