u-minoborony-zapobihly-postachanniu-ponad-260-tonn-neiakisnykh-produktiv-do-viiskovykh-chastyn

У Міноборони запобігли постачанню понад 260 тонн неякісних продуктів до військових частин

 • 22314 переглядiв

Минулого місяця інспектори Міноборони запобігли постачанню до військових частин 264,09 тонн неякісних продуктів харчування на суму 36 479 997,10 грн, перевіривши склади постачальників перед поставкою.

Минулого місяця Міністерство оборони виявило на складах постачальників 264,09 тонн неякісних продуктів, які могли потрапити до військових частин. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони. 

Деталі 

Зазначається, що в лютому інспектори Міноборони запобігли постачанню 264,09 тонн неякісних продуктів до військових частин.

У відомстві підкреслили, що минулого місяця представники Центрального управління контролю якості перевірили харчі на складах компаній-постачальників до відвантаження у підрозділи. 

У ДОТ назвали компанії, які з першого квітня постачатимуть продукти харчування для ЗСУ15.03.24, 16:38

Ми системно проводимо перевірки на складах компаній до постачання в підрозділи. Якщо інспектори фіксують зіпсовані продукти, постачальник має замінити партію. Деякі недобросовісні компанії завдають збитки державі. Наприклад, на рівні оперативно-стратегічних угруповань військ лише за лютий недопоставили продукції на суму – 36 479 997,10 гривень. (...) За будь-яких обставин наші військові не повинні відчувати жодних проблем з якістю їжі

- заявив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

За його словами, поставки зривають компанії, які систематично не виконують свої обов’язки.Він підкреслив, що Міноборони відкрито повідомлятимемо суспільству щодо усіх питань із постачанням харчового забезпечення.

Доповнення 

У Міністерстві оборони додають, що згідно з умовами договору, постачальник протягом 24 годин має замінити зіпсовану продукцію на якісну. Також Половенко наголосив, що на підприємства, які зривають умови договору чекають штрафні санкції.

Нагадаємо

Державний оператор тилу" посилив вимоги до якості м’яса, молочних продуктів та ковбасних виробів, які постачатимуться Збройним силам України. 

Популярні

Новини по темі