u-minoborony-rozpovily-koly-povistky-perestanut-vydavaty-na-vulytsiakh

У Міноборони розповіли коли повістки перестануть видавати на вулицях

 • 29190 переглядiв

Речник Міноборони заявив, що ТЦК перестане видавати повістки на вулицях, коли всі оновлять військово-облікові дані.

Речник міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявив, що коли всі оновлять свої дані військово-облікові тоді ТЦК перестане видавати на вулицях повістки. Таку заяву він зробив в інтерв'ю NV, пише УНН.

Виходячи з першопричин, можемо говорити, що коли всі оновлять свої дані військово-облікові, а порушники правил військового обліку самостійно з’являться у ТЦК, або зареєструються у застосунку Резерв+, то, відповідно, такої потреби не буде,

- відповідає Лазуткін на питання, коли ТЦК перестане видавати повістки на вулиці.

Він стверджує, що у ТЦК та СП існує наявна база даних. Це дозволяє їм точно знати, куди звертатися до військовозобов'язаних, тому їм не потрібно витрачати час на їхній пошук.

Повірте, вони (працівники ТЦК та СП - ред.) від цього не отримують задоволення. Я принаймні в цьому переконаний. Уявіть собі, який це величезний стрес для тих людей, які повернулися з зони бойових дій, які, можливо, мають поранення, які брали участь в боях, які втрачали своїх друзів, знайомих. Зараз вони йдуть до людей, яких вони захищали, і замість того, щоб отримувати повагу, вони часто отримують дуже неприємні, образливі вислови і відповідне ставлення. Це дуже несправедливо для тих людей, які пройшли бої, котрі були у 2022−2023 роках,

- наголосив Лазуткін.

Нагадаємо

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, прокоментував конфлікти між представниками ТЦК та військовозобов'язаними, зазначивши, що звернення часто вириваються з контексту.

Популярні

Новини по темі