u-minoborony-nazvaly-terminy-intehratsii-u-delta-droniv-dlia-planuvannia-roboty-operatoriv

У Міноборони назвали терміни інтеграції у Delta дронів для планування роботи операторів

 • 23247 переглядiв

Невдовзі очікується інтеграція в систему ситуаційної обізнаності Delta ("Дельта") різних типів дронів та інструментів для планування роботи операторів. Про це в інтерв'ю АрміяInform розповіла заступник міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передає УНН.

Як повідомляється, це, зокрема, дозволить військовим бачити, де свої дрони, зменшить втрати від дружнього вогню і підвищити ефективність застосування безпілотників.

Модуль вже готовий, повністю розроблений, презентований Збройним силам України. Думаю, що протягом декількох місяців ми зможемо запровадити цей модуль. І це теж буде квантовий стрибок для нас

- сказала Черногоренко.

Вона підкреслила, що пріоритетне завдання її команди - максимально насичувати через інтеграцію цю систему.

"Ми включаємо туди повітряну ситуаційну обізнаність і морську, наземну і всі розвіддані, які можемо роздобути з будь-яких доступних нам джерел. Що стосується розвитку продукту, то ми намагаємося і будемо робити стовідсоткове впровадження, розгортати систему у всіх Збройних силах України і пізніше розповімо про це більш детально", - наголосила Черногоренко.

Доповнення

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв, що запровадження системи Delta в Силах оборони дозволить військовим в режимі онлайн бачити поле бою з розташуванням ворожих сил.

Популярні

Новини по темі

У Харкові знову пролунали вибухи

 • 25030 переглядiв

Батьківська поминальна субота: традиції та заборони

 • 19452 переглядiв