ukenru
u-mariupolskomu-illichivtsi-rekonstruyuyut-futbolne-pole

У маріупольському "Іллічівці" реконструюють футбольне поле

 • 9436 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У маріупольському спорткомплексі "Іллічівець" замінять покриття футбольного поля. Про це повідомляється на сайті футбольного клубу "Маріуполь", передає УНН.

Повідомляється, що штучний газон експлуатувався майже щодня, з 2007 року. За цей час покриття зносилося, і було прийнято рішення його замінити.

Габарити футбольного поля: 109 на 72 метрів, а площа оновлюваного покриття - 7 тис. 848 кв. м.

Виробником нового штучного газону буде турецька фірма "Nurteks Hali Sanayi ve Ticaret AS". У ФК "Маріуполь" кажуть, що покриття цієї фірми включає в себе комбінацію із штучного трав'яного газону і армованої основи. Матеріали сертифіковані FIFA і UEFA і відповідають екологічним нормам.

Роботи по заміні газону повинні завершитися в середині січня поточного року.

Як писав УНН, за рік, за підтримки Федерації футболу України, по всій країні вдалося побудувати і реконструювати близько тисячі міні-майданчиків для футболу.

Раніше в ФФУ повідомили, що ставлять собі за мету "реалізувати дуже амбітний "план Маршалла", який передбачає появу в Україні до 2020 року близько 2500 нових футбольних майданчиків, а також ще 50 стадіонів.

Відзначимо, що президента ФФУ Андрія Павелка окремі активісти критикують за масштабність проекту з будівництва футбольної інфраструктури в Україні. Всі звинувачення щодо цієї теми і функціонування заводу "ФФУ Продакшн" (щодо створення штучного футбольного покриття), зокрема, керівник ФФУ назвав елементом "інформаційної війни", заявивши, що і далі буде всіляко сприяти будівництву полів і стадіонів в країні.

Українські Національні Новини

Спорт